Garliavos drama gimdo naują partiją


2012-01-30
Saulius Tvirbutas
Garliavos drama gimdo naują partiją

Kaune velionio Drąsiaus Kedžio artimieji ir rėmėjai šeštadienį surengė steigiamąjį susirinkimą ir artimiausiu metu ketina įregistruoti politinę partiją „Drąsos kelias“.

„Kol kas susirinkome aptarti partijos registravimo, jos programos kūrimo reikalų. Plačiau apie tai visuomenei paskelbsime pirmadienį“, – tik tiek vakar tepasakė viena iš partijos kūrimo iniciatorių, D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

Apie susirinkimą labai mažai informuoja ir pačios steigiamos partijos profilis socialiniame tinklalapyje „Facebook“. Ten įdėtos kelios fotografijos iš susirinkimo. Partijos pirmininku siūlomas kunigas altarista Jonas Varkala.

Visuomeninis judėjimas "Drąsiaus kelias" apie politinės partijos steigimą prabilo dar rugpjūtį. Tada paskelbtoje deklaracijoje buvo akcentuojama kova su oligarchija, siūloma teisėsaugos pertvarka, griežtesnės bausmės už valstybinio turto grobstymą, korupciją, pedofiliją, narkotikų kontrabandą.

Partijos kūrimo iniciatoriai pasisako už progresinius mokesčius, pridėtinės vertės mokesčio mažinimą, šildymo, elektros kainų reguliavimą, nemokamą mokslą.

Teisingumo ministerijoje dabar įregistruotos 39 partijos. Artėjant šių metų rudenį įvyksiantiems rinkimams, be „Drąsos kelio“, užsiregistruoti nori ir daugiau naujų politinių jėgų: Artūro Zuoko ir Kristinos Brazauskienės vadovaujamos partijos, kuriama Emigrantų partija, atkuriama Lietuvių tautininkų sąjunga.