Dėl K.Veverskio namų broko susirūpino Antikorupcijos komisija


2009-07-21
Mantas Tomkūnas
Dėl K.Veverskio namų broko susirūpino Antikorupcijos komisija

Po "Kauno dienos" rašinio apie užlietą K.Veverskio gatvės namą, kuris pastatytas miesto savivaldybės užsakymu, sukruto Antikorupcijos komisijos nariai.

Namus statė savi

Statybinis brokas K.Veverskio gatvės šeštajame name ėmė lįsti vos po trijų mėnesių, kai čia apsigyveno piemieji miestiečiai. Antikorupcijos komisijos nario Arvydo Garbaravičiaus teigimu, tai kelia pagrįstų įtarimų dėl galimai neskaidrios veiklos.

"Dvi namus stačiusioss bendrovės susijusios su dabartine Kauno valdžia, miesto tarybos nariu Marijumi Panceriu, kitais žmonėmis iš savivaldybės administracijos", – teigė A.Garbaravičius.

Su M.Panceriu yra siejama statybų bendrovė "Struktūra", kuri K.Veverskio gatvėje savivaldybės užsakymu statė namus grąžintinų namų gyventojams.

A.Garbaravičius teigia gavęs nemažai skundų, todėl netrukus pradės gyventojų apklausas, norėdamas išsiaiškinti tikrąją situaciją.

"Nuo pat pradžių sakiau, kad statybos leidimų išdavimai buvo metams atidėti, vėliau namai buvo perkainoti ir dėl infliacijos pritaikyti didesni koeficientai – yra aiškios korupcijos apraiškos ir mes tuo užsiimsime", – žadėjo A.Garbaravičius

Priekaištai mero bičiuliui

Tai, kad naujuose namuose broko netrūksta, pripažino ir miesto tarybos narys, Kauno mero Andriaus Kupčinsko bičiulis M.Panceris. Jis statybų bendrovėje "Struktūra" dirba finansų direktoriumi.

"Esu girdėję, kad mūsų objekte darbai atlikti nekokybiškai. Juos atliko mūsų subrangovai, kurie patiria finansinių sunkumų ar net bankrutuoja. Šią bendrovę mes suradome ir nurodėme terminą, per kurį brokas turėjo būti ištaisytas. Deja, darbai nebuvo atlikti. Skaičiuosime baudas ir delspinigius, tačiau broką ištaisysime. Tai mūsų įmonės garbės reikalas", – tikino M.Panceris.

M.Panceris kategoriškai neigė A.Garbaravičiaus mestus kaltinimus dėl galimos korupcijos.

"Nieko keisto, kad įmonė dalyvauja konkursuose. "Struktūra" – viena didžiausių Kauno įmonių. Jeigu būčiau savivaldybės viešųjų pirkimų komisijos narys, tuomet grėstų viešųjų ir privačių interesų konfliktas. Įmonėje dirbu finansų direktoriumi. Esu atsakingas už finansinės apskaitos organizavimą, buhalteriją, už ekonominę analizę ir nedalyvauju rengiant įmonės pasiūlymus savivaldybei", – teisinosi M.Panceris.

Dirbo be leidimų

Keturių daugiabučių namų statyba K.Veverskio gatvėje nuo pat pradžių apipinta painiomis istorijomis.

Statybos pradėtos 2006 m., neturint visų reikalingų leidimų. Po metų namai turėjo būti pabaigti, tačiau tik tuomet susigriebta išduoti leidimus statyboms. Darbai užsitęsė iki šių metų. Kai kuriems Kauno politikams kėlė įtarimų, kad uždelsta specialiai, nes po metų darbų kaina buvo padidinta 5 mln. litų.

Iš viso statybos kainavo 42 mln. litų. Tvarkyti namų statybos defektus pasižadėjo juos stačiusios įmonės "Avona", "Arauša" ir "Struktūra", tačiau pirmieji eksploatacijos mėnesiai parodė, kad pažadai nėra tęsiami.