Ačiū – kad daro, ką žadėjo ir ko nežadėjo


2008-10-25
Tadas Širvinskas
Ačiū – kad daro, ką žadėjo ir ko nežadėjo

"Žalgirio" ir Kauno valdžios santykiai atšilo? Gal ir ne, bet meras Andrius Kupčinskas Arvydui Saboniui vakar dar kartą pažadėjo vykdyti įsipareigojimus ir padėti ieškoti investuotojų.

"Žalgiriui" daug nežadėjo

"Pakalbėjome apie klubo reikalus. Džiugu, kad padėtis jame stabilizuojasi, o mes dar kartą patvirtinome, kad tikrai įvykdysime savo įsipareigojimus", – po beveik valandą trukusio susitikimo su "Žalgirio" vadovais kalbėjo Kauno meras A.Kupčinskas.
Pokalbio detalės liko už uždarų durų, tačiau meras dar kartą patvirtino, kad iš ateinančių trejų metų savivaldybės biudžetų "Žalgiriui" numatyta skirti po 5 mln. litų.

Prieš pusantros savaitės "Žalgiris" gavo beveik pusę šiam krepšinio sezonui savivaldybės žadėtų lėšų. A.Kupčinsko teigimu, ieškoma būdų, kaip būtų galima komandai pervesti ir kitą pinigų dalį, tačiau artimiausiu metu to tikrai nebus.
Aišku, kad per pokalbį miesto vadovai "Žalgiriui" nepažadėjo aukso kalnų – A.Sabonis atrodė pavargęs, beveik nesišypsojo.

Oficialiai "Žalgirio" klubo vadovai į savivaldybę atvyko padėkoti už paramą, tačiau į klausimą, ar miestas padarė viską, ką žadėjo, A.Sabonis atsakė dviprasmiškai: "Savivaldybė daro viską: ir ką žadėjo, ir ko nežadėjo."

Naujasis investuotojas – paslaptis

Susitikimo su klubo vadovais metu sutarta, kad savivaldybė padės surasti "Žalgiriui" investuotoją, tačiau daugiau apie galimą kandidatūrą ir dabartinę klubo finansinę padėtį nieko nekalbėta. Beveik visi atsakymai į klausimus liko už paslapties skraistės: "dar nieko nežinome", "kol kas nesakysime", "artimiausiu metu".

Klausimų laviną nutraukė A.Sabonio bosas: "Su visais galimais investuotojais vyksta derybos. Nieko daugiau nekomentuosime, nes ir taip per daug prikomentuojama būtų bei nebūtų dalykų. Nieko nesakysime, kol dėl naujienų nebūsime visiškai tikri."

A.Sabonis dirba kabinetuose

Pastarosiomis savaitėmis legendinis Lietuvos krepšininkas neigia mitą, kad jis yra tik "Žalgirio" simbolis ir aktyviai klubo veikloje nedalyvauja. A.Sabonis pats bendrauja su galimais investuotojais ir per dvi savaites spėjo susitikti ne tik su miesto, bet ir šalies vadovais.

Prieš dvi savaites daugiausia klubo akcijų turintis A.Sabonis viešėjo pas Prezidentą Valdą Adamkų, o antradienį bendravo su premjeru Gediminu Kirkilu. Pokalbių su jais detalės neatskleidžiamos. Teigiama, kad kalbėtasi ne tik apie "Žalgirio" bėdas, bet ir apie Lietuvos krepšinio aktualijas.

G.Kirkilas po susitikimo pasvarstė, kad galbūt būtų galima remti "Žalgirį" šalies biudžeto pinigais, tačiau ne šiais metais. A.Sabonis už uždarų durų vykusiame susitikime G.Kirkilui galėjo priminti bent kelis jo ir buvusių Vyriausybės vadovų pažadus.

"Žalgiris" iki šiol negavo 5 mln. pažadėtos premijos už pergalę Eurolygoje 1999 m. Be to, pernai Vyriausybė taip pat žadėjo skirti lėšų Kauno ekipos kelionei į JAV, kur buvo žaidžiama su NBA komandomis. Tačiau žadėta finansinė parama "Žalgirio" nėra pasiekusi iki šiol. Tačiau po susitikimo "Žalgirio" šeimininkas sakė, kad iš premjero nieko nereikalavo ir didelės pagalbos nesitiki.

"Ne apie pažadus kalbėjome. Nieko nesitikiu. Nebe pirmas kartas. Nuo (Gedimino) Vagnoriaus laikų pas visus buvau, iki vieno", – atsakė A.Sabonis.