BTV patyrė bado dietą


2010-09-29
Agnė Klimčiauskaitė
BTV patyrė bado dietą

Pastarosiomis dienomis Baltijos televizijoje (BTV) buvo neramu: senokai algų negaunantys darbuotojai kalbėjo apie streikus, bankrotą ar galbūt ateisiančius naujus savininkus.

Televizijos darbuotojai sunerimo dar vasarą, kai, dienraščio šaltinio teigimu, BTV valdančio koncerno "Achemos grupė" prezidentas Bronislovas Lubys užsuko pinigų kranelį. Esą jis nusprendė nebefinansuoti ir laikraščio "Lietuvos žinios".

Esą B.Lubiui atsibodo investuoti į nuostolingą ir prastus reitingus turinčią televiziją, bet jis dar nenori jos parduoti. Televizijoje kalbama, kad esminiai sprendimai bus priimti ketvirtadienį, tačiau BTV darbuotojai jau ruošiasi blogiausiam scenarijui – naujų darbų nepradeda, svarsto apie nemokamas atostogas, archyvuoja savo medžiagas ir nerimastingai žvalgosi, kur bėgti iš skęstančio laivo.

BTV savireklamos vadovas Laimis Benys neslėpė, kad televizijos darbuotojų, kurie grasina net apskritai nustoti dirbti, maištas prasidėjo dėl gerokai vėluojančių atlyginimų. Jis nepaneigė ir kalbų, jog lopant biudžeto skyles ir taip žiūrovų dėmesiu nelepinamas žinias planuojama trumpinti iki penkių minučių.

Tačiau L.Benys teigė, kad apie televizijos bankrotą ar pardavimą negali būti nė kalbos. "Gandai apie BTV mirtį yra gerokai perdėti. Kiek žinau, kažkokius sprendimus savininkai daro jau nuo pirmadienio. Tačiau kalbama apie finansinę pagalbą – mūsų niekas nesiruošia nei parduoti, nei pirkti, nei uždaryti. Taigi esminių naujienų ar pokyčių programoje tikrai nebus. Jei vis dėlto jų būtų, garsiai pranešime", – diplomatiškai išsisuko jis.

Vakar pranešta, kad "Achemos grupė" nusprendė dar kartą ištiesti pagalbos ranką BTV. Koncernas "Achemos grupė" jam priklausančio televizijos kanalo BTV įstatinį kapitalą padidino 1,3 mln. litų. Papildomais piniginiais įnašais bendrovės "Baltijos TV", kurios vienintelė akcininkė yra "Achemos grupė", kapitalas padidintas nuo 15,622 mln. iki 16,922 mln. litų, BNS pranešė Registrų centras.

Pasak šaltinių, vos galą su galu suduriančią BTV norėtų įsigyti viena stambiausių ir seniausių Lietuvos informacinių technologijų bendrovių "5 kontinentai", jau valdanti interaktyviąją IP televiziją "Penki TV".

"Penkių kontinentų komunikacijų centro" Informacijos departamento vadovė Diana Buslovič, paklausta apie bendrovės planus pirkti BTV, tepasakė: "Tai – visiška netiesa. Gandas." Tačiau bendrovės atstovė pridūrė, kad jei jis pasitvirtins, patys šią žinią ir paskelbs.