Trylika valandų su Erosu Ramazočiu


2003-10-25
Darius SĖLENIS
Trylika valandų su Erosu Ramazočiu
Aštuoniolikmetė lietuvaitė nusifilmavo naujausiame žinomo italų dainininko vaizdo klipe

“Jis šiltas, malonus ir draugiškas žmogus”, - “Kauno dienai” prisipažino aštuoniolikmetė modelių agentūros “Modilina”, atstovaujančios prestižinei agentūrai “Ford”, manekenė bei konkurso “Ford Supermodel Lietuva 2002” nugalėtoja uteniškė Viktorija Kančelskytė. Šiuos komplimentus Utenos Dauniškio gimnazijos dvyliktos klasės mokinė skyrė visame pasaulyje žinomam dainininkui - Erosui Ramazočiui.

Prieš kelias savaites 176 cm ūgio bei 52 kilogramų svorio lietuvaitė nusifilmavo naujausiame E.Ramazočio vaizdo klipe. Pirmosios kompaktinėje plokštelėje “ER9S” skambančios dainos “Un Alttimo di Pace” klipas populiariuose muzikos kanaluose dienos šviesą turėtų išvysti šiomis dienomis.

Dvi kasytės ir ryškus makiažas

V.Kančelskytę ir dar kelias manekenes žinomas vaizdo klipo kūrėjas Žanas Mišelis bei jo asistentai atrinko iš daugiau nei 100 įvairių šalių modelių.

“Tuo metu dirbau Milane, kai agentūra pasiūlė dalyvauti atrankoje nusifilmuoti Eroso vaizdo klipe, - teigė mergina. - Pirmą dieną iš daugybės merginų atrinko kelias dešimtis manekenių. Atrinktąsias nufilmavo: mums reikėjo keisti veido mimiką - šypsotis, liūdėti, būti linksmoms bei piktoms”.

Antrąją dieną atrankoje dalyvavo ir klipo režisierius, pagrindiniai padėjėjai. Priėjęs prie Viktorijos Žanas Mišelis tik šyptelėjo ir pritariamai linktelėjo galvą, o po to manekenei iš Lietuvos asistentas pranešė džiugią žinią.

Dainos “Un Alttimo di Pace” vaizdo klipas, kuriame, be Eroso, vaidino dar kelios manekenės, su nedidelėmis pertraukomis buvo filmuojamas 13 valandų.

“Iš keliolikos drabužių man parinko mėlynos spalvos suknelę su didelėmis kišenėmis, avėjau sportiniais bateliais, vienoje pusėje supynė dvi kasytes, o veidą puošė ryškus - mėlynos, juodos spalvos makiažas”, - prisiminė filmavimą V.Kančelskytė.

Erosas kartojo: “Viktorija, Viktorija!”

Koks buvo E.Ramazotis? Į meno teatrą (Theatre de l’Art), kur kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienį, nuo 14 iki 20 valandos E.Ramazotis repetuoja su 4 grupės nariais ir kur buvo filmuojamas šis klipas, italas atėjo mūvėdamas tamsiais džinsais, vilkėdamas baltais marškinėliais ir užsimaukšlinęs juodą kepuraitę. Mandagiai pasisveikino, visoms paspaudė ranką ir prisistatė: “Eros”.

“Prisistatydamas nustebino, nes mes jį puikiai pažinojome, - šypsojosi mėlynakė manekenė. - Jis buvo šiltas, malonus, pertraukėlių metu stengėsi mus palinksminti, dažnai nutaisydavo gnomo mimiką ir mus juokindavo. Pasiteiravęs mano vardo, kelis kartus per mikrofoną teatrališkai tardavo: “Viktorija, Viktorija!” Sužinojęs, kad esu iš Lietuvos, jis nusišypsojo ir iškėlė nykštį. Erosas puikiai prisiminė savo sėkmingą viešnagę mūsų šalyje. Beje, Ramazotis labai prastai kalbėjo angliškai, todėl dažniausiai bendravo itališkai”.

Klausydamos gitara grojančio bei dainuojančio italų dainininko iš pradžių žavios merginos privalėjo vaidinti nuobodžiaujančias.

“Pamažu privalėjome suklusti, vis labiau domėtis Eroso daina, o galiausiai, susižavėjusios jo kūriniu, paskui grojantį ir dainuojantį italą Meno teatro koridoriais, o vėliau lauke metaliniais laiptais lėkėme tekinom”, - prisiminė filmavimą “Modilinos” manekenė.

Apsilankė repeticijoje

Pertraukėlių metu Erosas Ramazotis, manekenės, klipo kūrėjai ne tik juokaudavo, bet ir valgė lazaniją, makaronus, vaisius, gėrė kavą, arbatą, sultis, vandenį.

“Nors filmavimas truko 13 valandų, tačiau buvo lengva, nes ir Žanas Mišelis, ir Erosas Ramazotis, ir kiti žmonės sukūrė laisvą ir draugišką atmosferą”, - neslėpė V.Kančelskytė.

Po vaizdo klipo filmavimo Erosas Viktoriją draugiškai pakvietė apsilankyti repeticijoje. Vieną dieną turėdama laisvo laiko V.Kančelskytė ir viena agentūros manekenė dar kartą apsilankė “Theatre de l’Art”.

Pažinęs lietuvaitę italas šyptelėjo, linktelėjo galvą ir mostu pasiūlė atsisėsti. Dainininko repeticiją stebėjo jo artimieji, draugai bei puikiai angliškai kalbanti, tėčio mimiką mėgdžiojanti žavi septynerių metų šviesiaplaukė ir buvusios Ramazočio žmonos manekenės “katės” akis paveldėjusi dukrelė.

“Repeticijų metu dainininkas su kolegomis daug improvizavo, tuoj pat atlikdavo čia pat sugalvotą melodiją. Būtent tuomet su Erosu nusifotografavau, paprašiau autografo, o jis man padovanojo savo naujausią kompaktinę plokštelę - “ER9S”.

Kelis kartus perklausiusi naują italo albumą Viktorija Kančelskytė tikino, kad jai būtent labiausiai ir patiko daina “Un Alttimo di Pace” - “Taikos akimirka”.

Ar žinomas dainininkas per repeticiją paprašė merginos telefono numerio?

“Oi, ne, ne... Jis elgėsi labai draugiškai, linksmai, bet solidžiai, - tvirtino šviesiaplaukė manekenė ir šyptelėjo. - Be to, aš jam ir neduočiau savo telefono numerio, nes jis pastebimai už mane vyresnis ir turi dukrelę”.