Nušautas medžioklės vadovas


2003-12-09
Greta ČIŽINAUSKAITĖ
Nušautas medžioklės vadovas
Įtarimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikštas buvusiam Kaišiadorių merui

Per Kaišiadorių medžiotojų klubo “Švenčius” medžioklę, surengtą sekmadienį Kruonio seniūnijos Kurmiškių miške, nušautas šio klubo prezidentas Boleslovas Markevičius.

Pasak Medžiotojų ir žvejų draugijos Kaišiadorių skyriaus pirmininko Viliaus Karpavičiaus, keturiasdešimt aštuonerių B.Markevičius, dirbęs jų skyriuje žuvininku, turėjo septyniolikos metų medžiotojo stažą.

Dvejais metais už jį jaunesnis Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos narys Gintautas Mišeikis, kuriam sekmadienio vakare pareikštas įtarimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, turi medžiotojo bilietą jau šešiolika metų.

Tragedijos aplinkybės miglotos

Viename kabinete su nušautuoju sėdėjęs V.Karpavičius vakar rytą dar nieko nežinojo apie tragedijos aplinkybes.

“Sunku pasakyti, kaip tai galėjo atsitikti”, - tik toks buvo kolegos laidotuvių organizavimu užsiimančio V.Karpavičiaus komentaras.

Ikiteisminį nelaimės aplinkybių tyrimą atlieka Kaišiadorių rajono policija. Jos pareigūnai tragedijos vieton buvo iškviesti mobiliuoju telefonu. Juo sužeistajam kviesta ir greitoji medicinos pagalba, tačiau pakeliui į Kaišiadorių ligoninę B.Markevičius mirė.

Policijos ikiteisminį tyrimą atliekančios inspektorės Vilijos Žukauskienės duomenimis, nelaimė įvyko vos prasidėjus šernų medžioklei - apie pusę dviejų dienos.

Pirminės apklausos metu G.Mišeikis teigė, kad šovęs, pamatęs bėgančius šernus. Deja, pataikė į medžioklės vadovą.

Klubo prezidentui širdies plote peršauta krūtinė. Vakar atlikus velionio palaikų skrodimą, konstatuota, kad pažeistas kairysis plautis.

Už saugumą buvo atsakingas velionis

Po apklausos policijoje G.Mišeikis paleistas, tačiau graižtvinis medžioklinis šautuvas “Savage-308” iš jo paimtas tą pačią sekmadienio popietę.

V.Karpavičiaus patikinimu, tai pirma tokia baisi tragedija Kaišiadorių miškuose per trisdešimt metų.

Kaišiadorių rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius linkęs akcentuoti kitką: tragiškai žuvęs klubo vadovas pats buvo atsakingas už medžioklės organizavimą.

Kilus įtarimui, kad medžioklės dalyviai galėjo būti neblaivūs, paimtas ir įtariamojo, ir nušautojo kraujas. Alkoholio matuoklis, į kurį liepta papūsti G.Mišeikiui, rodė nulius.

Prokuroro duomenimis, tragiškai pasibaigusioje medžioklėje dalyvavo tik keturi žmonės. Apklausti ir kiti du jos dalyviai. Pastarieji tvirtino nematę, kaip buvo nušautas medžioklės vadovas.

Juodi metai

Pasikalbėti su pačiu G.Mišeikiu vakar “Kauno dienai” nepavyko. Jo mobiliojo ryšio telefonas buvo išjungtas.

Redakcijos žiniomis, vakar po pietų G.Mišeikis davė parodymus tragedijos vietoje. Už neatsargų gyvybės atėmimą jam gresia areštas nuo penkiolikos iki devyniasdešimties parų arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Pavasarį šio politikon patraukusio veterinarijos gydytojo pavardė jau mirgėjo žiniasklaidoje.

Socialdemokratų partijai priklausantis G.Mišeikis - Kaišiadorių rajono savivaldybės tarybos narys jau antrą kadenciją. Balandį jis buvo išrinktas pirmuoju šios kadencijos Kaišiadorių rajono meru, tačiau po poros mėnesių, persigrupavus jėgoms, į šį postą perrinktas liberalcentristų atstovas.

Netekęs minėto posto, G.Mišeikis perėjo dirbti į Tarybos Socialinės apsaugos ir sveikatos komitetą.

Tarybos sekretorius Albinas Anužis vakar dar negalėjo pasakyti, ką darys, kai iš rajono teisėsaugininkų gaus oficialų pranešimą apie kolegai pareikštą įtarimą. Vakar rajono Taryba apie tai dar neinformuota.