Muzikantai pradėjo naują gyvenimo etapą


2004-10-01
Muzikantai pradėjo naują gyvenimo etapą

Antrosios vietos sindromas

Praėjusią savaitę LRT laidoje “Lietuviškos muzikos dešimtukas” grupė “Kitokie MC” kartu su Kastetu atliko kūrinį “Mano muzikoj dar yra jėgos”. Vaikinai užėmė garbingą antrąją vietą ir beveik laimėjo pagrindinį prizą. “Sako, kad sporte blogiausios - antra ir ketvirta vietos. Praėjusią savaitę mes buvome penkti ir visai dėl to nesukome galvos. Dabar gi ima nervas, nes iki pergalės trūko visai nedaug. O ypač esu apakęs, kad laimėjo “Funky”. Kokia nesąmonė! Lietuviškos muzikos laidoje laimi rusiška daina! Kas čia: Lietuva ar Rusija?” - piktinosi “Kitokie MC” narys Larizas. Vaikinai juokavo, kad juos turbūt persekioja “antros vietos sindromas”, nes jų daina “Radiocentro” Top 20 irgi buvo pakilusi iki antrosios vietos. Azarto pagauti vaikinai šiuo metu įrašinėja naujas dainas ir vėl pasirodys “dešimtuke”. “Jau sukurtos trys naujos dainos, kurios viena nuo kitos labai skiriasi. Vienoje repuoja Deivuzas su labai gerai dainuojančia ir garsia mergina, kuriai aš jaučiu didelę slaptą aistrą ir dar didesnę neslaptą pagarbą. Norėčiau, kad ši daina taptų kitu mūsų radijo kūriniu”, - sakė Larizas.

Pasaka baigiasi

Vasaros viduryje ribotu tiražu išleistas kompanijos “RyRalio DJ’s” rinktinis albumas “Pasaka” pateisino visas viltis. Šiuo metu beveik visas prekybai skirtas albumo tiražas parduotas ir artimiausiu metu nesirengiama išleisti papildomo. Nespėjusieji įsigyti šio albumo paskutinius jo egzempliorius dar gali rasti muzikos prekių parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose. “Manau, kad greitai “Pasakos” parduotuvėse nebeliks, nes albumas vis dar perkamas”, - sakė “Zet Records” direktorius Vytautas Juozapavičius. Dalis “Pasakos” tiražo buvo skirta reklaminėms reikmėms ir išdalyta su šokių muzika dirbančioms užsienio kompanijoms, klubams ir kitiems reikalingiems žmonėms. “Manome, kad “Pasaka” buvo gera lietuviškos šokių muzikos scenos reklama užsienyje ir ta reklama ateityje turėtų duoti saldžių vaisių”, - sakė darbu vien Lietuvoje neapsiribojantys “RyRalio” vaikinai. Beje, kitą savaitę visi besidomintieji “RyRalio” veikla gali apsilankyti atnaujintoje svetainėje www.ryralio.lt . Joje bus dar daugiau naujienų, Laurio Lee bei Karaliaus dienoraščiai - ir nuo šiol viskas lietuviškai.

Ilgai lauktas albumas

“Jau nuspręsta, kad albumas “Reach” bus išleistas spalio 7 dieną. Taip pat patvirtintos albumo pristatymų Lietuvoje datos”, - pranešė grupė “Skamp”. Per pirmas dvi spalio savaites albumas bus pristatytas: Kaune, Šiauliuose, Vilniuje ir Panevėžyje. “Per dvejus metus mes įrašėme labai daug kūrinių, tiesiog degame nekantrumu išleisti nors dalį jų. Su albumo “Reach” pasirodymu prasidės naujas “Skamp” gyvenimo etapas. Jo nuotaikos ypač gerai jaučiamos naujose mūsų dainose ir visame albume. Mes surinkome mūsų kelionių nuotykius, įspūdžius ir pavertėme tai dainomis. Kitais metais planuojame išleisti dar vieną albumą”, - sakė vokalistė Erika. Grupė nesirengia keisti gyvenimo būdo ir, pristačiusi albumą “Reach” Lietuvoje, vėl planuoja iškeliauti. “Bet anksčiau ar vėliau jūs mus vėl pamatysite čia su nauju albumu”, - sakė Erika. Albumo “Reach” reklaminės kopijos jau pasiekė Latvijos ir Estijos leidybos kompanijas. Latvių leidybos kompanijos “Platforma” ir “Microphone Records” bei estų leidybos kompanija “Eastern Music Talent Group” konstatavo, kad “Reach”, ko gero, bus geriausias iš visų Baltijos šalyse sukurtų ir išleistų angliškų albumų. Latvių ir estų kompanijos pranešė, kad yra suinteresuotos išleisti šį albumą savo šalyse. “Mes taip pat norime, kad albumas pasirodytų visose Baltijos šalyse, juk labai svarbu su mūsų muzika supažindinti kaimynus. Tiesa, šiuo metu mes labiausiai mąstome apie gerus albumo pristatymus Lietuvoje, nes čia gyvena daugiausia mūsų gerbėjų”, - sakė Viktoras. Kalbama ir apie “Skamp” kūrinio, o vėliau ir albumo, išleidimą Didžiojoje Britanijoje, bet kol kas neskubama to daryti. “Mes dirbame su teisinga žmonių grupe ir jie turi savo planus bei strategiją. Viskas vyksta žingsnis po žingsnio, bet tikrai nėra apleista”, - sakė muzikantai.

Radijo premjera - tobuliausias kūrinys

Šį sekmadienį 16 valandą daugelio radijo stočių eteryje pirmą kartą nuskambės naujas Alano Chošnau kūrinys “Meilė tau”. Tai pirmas naują dainininko albumą pristatantis radijo kūrinys. Dainininkas prisipažino, kad tai - vienas tobuliausių jo kūrinių. “Daina “Meilė tau” taip tiksliai išreiškia mano jausmus, mintis ir išgyvenimus, kad galėčiau ją pavadinti savo sielos atspindžiu arba net ir sielos revoliucija. Manau, tai geriausia, ką iki šiol esu sukūręs”, - sakė dainininkas. Po radijo premjeros planuojama pradėti dainos “Meilė tau” vaizdo klipo filmavimo darbus. Klipą norima baigti ir televizijos kanalams pateikti dar spalį. Naujas A.Chošnau albumas jau įrašytas ir taps trečiuoju soliniu darbu dainininko biografijoje. Iki šiol išleisti Alano Chošnau albumai “Pusiau atmerktos akys” ir “Mintyse su tavimi” sulaukė didelės sėkmės ir tapo auksiniai.

Neliko abejinga

Svajingoji dainininkė Taja praėjusį penktadienio vakarą dalyvavo naujoje Marijono Mikutavičiaus laidoje, rodomoje per LNK. Pirmasis “Vakaras su Marijonu” buvo skirtas donorystei, o Taja tapo pirmąja laidos dalyve, savo parašu patvirtinusi, jog po mirties sutinka paaukoti savo organus žmonėms, kuriems jų labiausiai reikia. “Tai dalykai, kurie neverčia abejoti”, - toks atlikėjos požiūris į donorystę. Mergina nustebino laidos kūrėjus, nes vos atvykusi į studiją buvo pasirengusi iš karto duoti savo kraujo. Atlikėja nieko nelaukdama pasirašė dokumentą, patvirtinantį savo pasiryžimą padėti kitiems žmonėms: “Aš negaliu likti abejinga nelaimės ištiktiems žmonėms. Negaliu žiūrėti į pilnas vilties akis ir apsimesti, jog niekuo negaliu padėti. Tikiuosi, kad kada nors šis mano apsisprendimas padės tiems žmonėms vėl į pasaulį žvelgti besišypsančiomis akimis”.

Rokenrolą iškeitė į romantiką

“Visą rokenrolo perteklių iškeičiau į romantiką”, - pokštavo prieš kelias dienas iš Kroatijos grįžęs grupės “Biplan” gitaristas Olegas Aleksejevas. Jis jau anksčiau buvo lankęsis nuostabaus grožio Dubrovniko mieste, tad šį kartą poilsiui pasirinko Krka salą. “Kalnai ir jūra”, - taip trumpai savo atostogas apibūdino Olegas. Jis nesusigundė - nė vieno vakaro nepraleido roko klube, tačiau nuo muzikos nebuvo atitolęs. “Su savimi turėjau atsivežęs nemažą krūvelę kompaktinių diskų, tačiau viešbutyje nebuvo grotuvo. Padėtį išgelbėjo radijo imtuvas - greitai užtikau radijo stotį, grojančią tik tokią daugiausia “neformatinę” muziką, kokia yra mano diskuose ar kompiuteryje. Taip dar geriau - nereikėjo kompaktų keisti. Kartais net pagalvodavau, jog esu ne Kroatijoje, o savo namuose”, - apie netikėtą smagų atradimą svečioje šalyje pasakojo Olegas. Vos grįžęs namo jis pats sau sukūrė originalią užduotį - kuo greičiau savo akimis pamatyti naują, jau daugelio pramogų verslo atstovų gerai įvertintą grupės “Biplan” vaizdo klipą “1005-b”.

“Čia ir dabar”, “Muzikos žinių”, “Z-ero news” bei “Bombonešio” inf.