Metų vaizdo šou - tropikų karštyje


2004-12-04
Remigijus JURGELAITIS
Metų vaizdo šou - tropikų karštyje

Sostinės klube “Tango arena” vykusiuose muzikinių klipų apdovanojimuose muzikantai jautėsi tarsi pirtyje

Retai publika ne braunasi prie scenos, o sprunka kuo toliau nuo jos. Šeštadienį vykusiuose “Tango TV” vaizdo klipų apdovanojimuose muzikantai ir kiti šou verslo pasaulio atstovai būriavosi prie antrajame klubo aukšte pravertų langų - klubas buvo sausakimšas, todėl temperatūra neretai pakildavo net iki 35 laipsnių karščio.

“Kodėl kvietime nebuvo parašyta, kad apdovanojimai vyks pirtyje”, - nusimesdamas odinį švarką replikavo vienas renginio svečių.

Atlanta šventė namuose

Šiemet “Tango TV metų vaizdas 2004” apdovanojimų komisijai, kurią sudarė 25 nariai, buvo pristatyta rekordiškai daug vaizdo klipų - net 28. Prieš renginį skelbta, kad apdovanojimuose dalyvaus rekordinis skaičius muzikantų. Kvietimai išsiuntinėti net dviem šimtams muzikinio pasaulio garsenybių. “Tango arenoje” vaizdas buvo kiek kitoks - sausakimšame klube būriavosi tikrai ne pirmo ryškumo žvaigždės.

Net trims iš aštuonių apdovanojimų buvo nominuota dainininkė Atlanta su daina “Me & My Girls” ir grupė “Biplan” su “G&G sindikatas” lyderiu Svaru ir jų bendra daina “1005-B”.

Kaip ir tikėtasi, daugiausiai statulėlėlių atiteko Atlantai. Jos vaizdo klipas buvo pripažintas geriausiu metų ir geriausiu moterišku vaizdo klipu. Žaviajai atlikėjai dizainerio Martyno Kazimierėno statulėles įteikė maestro Vytautas Kernagis ir “geriausi bachūriukai” Lietuvoje Kęsts ir Vyts.

Atlanta gerai nusiteikusi atrodė tik scenoje. Vos baigėsi oficiali ceremonija, ji susirinko visus daiktus, į rankas pasiėmė dvi statulėles ir kartu su klipo kūrėjais išvyko namo. “Laimėjimą noriu atšvęsti su artimiausiais žmonėmis”, - paaiškino dviejų statulėlių savininkė. Be to, namuose Atlanta jau buvo atšaldžiusi kelis butelius šampano, paruošusi užkandžių. Teigiama, kad kompanija linksminosi iki penktos valandos ryto.

Ladybird paneigė gandus

“Tango arenoje” ilgai neužsibuvo ir kiti muzikantai. Geriausią vaizdo klipą šiemet sukūrusios grupės “Biplan” nariai į renginį atvyko su antrosiomis pusėmis, tačiau jie nereagavo į vieno renginio vedėjų Samo siūlymą pajudėti šokių aukštelėje. Vakarą muzikantai leido ant klubo minkštasuolių, o daugiau dėmesio skyrė ne apdovanojimų ceremonijai, bet savo merginoms. “Biplan” pelnyti apdovanojimą padėjo režisierius, TV3 laidos “Lietuvos ryto televizija” žurnalistas ir dokumentinių filmų autorius Rimas Bružas.

Šis vaizdo klipas - debiutinis žurnalisto darbas muzikos srityje, tačiau R.Bružas, raginamas uždainuoti kartu su “Biplan”, šypsojosi: “Gal geriau rengsiu reportažus”.

“Tango TV žiūrovų vaizdas” atiteko Amberlife ir Ladybird su daina “My Lover’s Gone”. Latvių atlikėja “Tango arenoje” galutinai paneigė kalbas, kad tarp jos ir Amberlife užsimezgė romanas. Iki šiol nei lietuvis, nei latvė apie tai viešai nebuvo kalbėję, o šeštadienį net ir kalbėti nereikėjo - viskas buvo daugiau nei akivaizdu. Ladybird klube meiliai burkavo su ilgaplaukiu blondinu. Teigiama, kad jaunas vyras - žymus Rygos kirpėjas Arturas, su kuriuo Ladybird draugauja ilgiau nei metus.

Nusiminė “Delfinų” lyderis

Ceremonijos pabaigoje, po daugiau nei 10 minučių trukusio aktoriaus TV3 laidos “Kyškis” vedėjo DJ Momo-Vytauto Šapranausko monologo, kurio metu jis spėjo ne tik surūkyti cigarą, bet ir įgelti Lietuvos muzikos žvaigždėms ir prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui, blogiausio metų vaizdo taurė atiteko grupei “B’Avarija”. Ir, beje, antrus metus iš eilės.

Tokią žinią išgirdęs grupės vadybininkas Juozas Liesis neatrodė nustebęs, o renginio vedėjas Martynas Starkus nuoširdžiai paprašė: “Sukurkite nors vieną gerą klipą”.

Kitam grupės nariui Viliui Tarasovui tą vakarą rūpėjo ne apdovanojimai, o žavinga blondinė, kuri į ceremoniją atvyko kiek pavėlavusi. Kai ji pasirodė “Tango arenoje”, Vilius į aplinkinius nebekreipė jokio dėmesio. Beje, mergina taip pat pasistengė - raudonos jos plaukų sruogos puikiai derėjo prie raudono Viliaus džemperio.

Labiausiai nuliūdęs atrodė “Delfinų” lyderis Stano. Atlikėjas tikėjosi laimėti ne vieną statulėlę, tačiau iš klubo turėjo išeiti tuščiomis. Gal dėl to “Tango areną” paliko vienas pirmųjų. Ilgai nelaukę jo pėdomis pasekė ir kiti muzikantai.

Beje, “Mango” merginoms ir Amberlife kieme reikėjo atlaikyti gerbėjų ataką, klaipėdiečiai keliolika minučių buvo priversti dalyti autografus. Ištvermingiausieji klube linksminosi iki ryto, tačiau tarp susirinkusiųjų jau nebebuvo matyti muzikos pasaulio žvaigždžių.