Jau žinomi verti Gerumo plytų


2006-12-27
Jau žinomi verti Gerumo plytų

Paskutinįjį šiais metais posėdį surengusi Kauno miesto mero Arvydo Garbaravičiaus visuomeninių patarėjų taryba iš 37 šiais metais apdovanoti stiklinėmis Gerumo plytomis už nesavanaudiškus gerus darbus Kaunui bei kauniečiams siūlytų kandidatūrų atrinko 25. Iš jų penkis kauniečius apdovanoti pasiūlė pats meras, kitus - miesto gyventojai bei įvairių organizacijų atstovai.

Gruodžio 28 dieną 13 val. miesto Rotušėje įvyksiančioje jau šeštoje Gerumo šventėje už narsą, kurios prireikė iš degančio automobilio gelbstint vairuotoją, bus apdovanoti policijos patruliai Jaunutis Makauskas, Tomas Urbonavičius, Darius Merkevičius ir Saulius Kisarauskas. Už kilnių donorystės tradicijų puoselėjimą - žurnalistė Kristina Kučinskaitė- Grudienė ir daugiau nei 40 kartų kraujo davęs Kauno krašto donorų bendrijos pirmininkas Žilvinas Neliubšys. Už nuoširdumą, šilumą, dalijamą svetimiems vaikams, - našlaičių globėja Regina Dambrauskienė ir verslininkė Zita Grėbliauskienė, už bendruomeniškumo ir geros kaimynystės stiprinimą - “Girstos” bendruomenės centro pirmininkė Zinaida Streikienė, jos kolega iš Pramonės pr. 32 namo Antanas Vytautas Indilas, už geraširdystę bei rūpestį sunkiai sergančiais ir artimųjų nelankomais Onkologijos ligoninės pacientais - ponia Rima Sperskienė, už kultūros renginių, švietimo ir globos įstaigų, skurstančių kauniečių parėmimą lėšomis - verslininkai Antanas Gureckis, Paulius Ratė, už savanorišką pagalbą Kartų namų darbuotojams globojant vaikus ir senelius - Julija Kazakova (savanorė, atvykusi iš Rusijos), už talką Gyvūnų globos namams - savanorė kaunietė Iveta Šikšniuvienė.

Tarp apdovanojamųjų Gerumo plyta bus ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos tęstinio projekto “Kauno savastis Lietuvos tūkstantmečio kontekste” organizatoriai bei įgyvendintojai - našlaičių globėja Regina Dambrauskienė, mokytoja ir visuomenininkė, tautinės kultūros puoselėtoja Alvyda Česienė, tautodailininkė Gertrūda Kliučinskienė - Gečaitė, Aleksoto gyventojai, aplinkos puoselėtojai Vytautas Vasiliauskas bei Algimantas Kulieša, Samariečių bendrijos Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Vėlyvis, “Zonta” klubo atstovė Eda Krasnadamskienė.

Pirmą kartą nuo 2001-ųjų, kai tuometinio mero Eriko Tamašausko iniciatyva Kaunas savo geradariams pradėjo dovanoti stiklines Gerumo plytas, vienas toks apdovanojimas už didvyrišką poelgį, gelbstint draugą, paskirtas kauniečiui Antanui Laukaičiui (po mirties). Gerumo plyta bus įteikta jo artimiesiems. Visuomeninių patarėjų taryba, vadovaujama seniūno, gydytojo Skirmanto Juozo Paukščio, Kauno miesto mero A. Garbaravičiaus teikimu nusprendė apdovanoti ir ypač kilniai pasielgusią žuvusios per avariją mergaitės motiną: praėjusį pavasarį, kai nutiko šis skausmingas įvykis, Gražina Benkunskienė, gydytojų prašymu, sutiko, kad jos mirusios dukters Irmutės organai būtų persodinti sunkiai sergantiems ligoniams.

Iš viso Gerumo miesto statybai nuo 2001-ųjų gruodžio kauniečiams jau bus išdalytos 147 Gerumo plytos.

KD inf.