Įamžintas buvęs Austrijos konsulatas


2006-09-27
Įamžintas buvęs Austrijos konsulatas

Kauno mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas ir Austrijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Michaelis Švarcingeris vakar atidengė memorialinę lentą ant Laisvės alėjos 90-ojo pastato. Čia 1927 metais buvo įsikūręs Austrijos garbės konsulas, o nuo 1935 iki 1938 metų - įsteigtas Austrijos generalinis konsulatas.

„Šiemet sukanka 15 metų nuo diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Austrijos atkūrimo. Lietuvą ir Austriją sieja sena draugystė, kuri nuolat stiprėja. Labai malonu, kad Lietuvoje yra graži tradicija - prie namų, kur veikė užsienio šalių ambasados, atidengiamos atminimo lentos“, - kalbėjo M.Švarcingeris.

Lenta buvo pridengta Austrijos ir Lietuvos vėliavų spalvų juostomis. Atminimo lentos atidengimo ceremonijoje dalyvavo „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos „Gilės“ ansamblio dainininkės, pasipuošusios tautiniais drabužiais.

Jau kelerius metus mieste įgyvendinamas projektas „Kaunas - laikinoji sostinė“, kuriuo įamžinami pastatai ar vietos, kur tarpukariu veikė užsienio šalių diplomatinės atstovybės. Šiuo metu lentos pakabintos ant šešių buvusių atstovybių pastatų. Laikinojoje sostinėje ketvirtojo dešimtmečio pabaigoje veikė daugiau kaip 40 pasaulio valstybių ambasadų ir konsulatų.

KD inf.