Albumas apie svajones ir siekius


2004-09-17
Albumas apie svajones ir siekius

Gerbėjams dar teks palaukti

Rugsėjo 27 dieną bus išleistas jau penktasis grupės albumas “Skamp” “Reach”. Pavadinimą grupė sugalvojo jau žinodama, kad albumas bus labai įvairiapusiškas. “Jis vadinasi “Reach” (angl. siekti, pasiekti), nes yra apie tai, kaip pasiekti kitus žmones, kitas vietas, įgyvendinti savo svajones. Tai labai pozityvus ir energingas albumas, perpildytas tikėjimo ir nuoširdumo. Muzikine prasme mes grįžome prie savo ištakų, o dainų žodžiai - asmeniški, prasmingi, iš jų galima pasimokyti. Manau, kad kiekvienas ras albume sau artimų dainų”, - sakė Erika. Užvakar klube “Allstars” “Skamp” nariai surengė išankstinę albumo “Reach” perklausą. “Norėjome, kad visi išgirstų albumą ir atvirai mums pasakytų, ką apie jį mano”, - sako muzikantai.

Apie kūrybines kančias nepasakoja

Dainininkas Alanas Chošnau jau baigė naujojo albumo įrašus. Greitai radijo stotyse pasigirs ir jį pristatantis naujas kūrinys. “Nematau nieko keisto, kad nepasakojau savo darbo įrašų studijoje smulkmenų. Manau, kad svarbiausia - dainos ir užbaigtas albumas, o ne kūrybinio proceso aprašymas, kuris žmonėms dažnai būna visiškai neįdomus”, - sakė Alanas. Dainininkas dar neskelbia, kuri iš naujų dainų taps jo albumą pristatančiu radijo kūriniu, tačiau patikslino, kad tai tikrai nebus realybės šou “Džiunglės” himnas “Kur gimsta lašai”.

Intriga tęsiasi

Kitą savaitę radijo stotis pasieks nauja “Mango” daina “Tavęs prašau”. Ją merginos pasirinko iš 4 jau įrašytų kūrinių. Pranešimas, kad daina “su paslaptimi”, suintrigavo grupės gerbėjus, bet merginos nelinkusios paslapties atskleisti anksčiau laiko. “Galime tik pasakyti, kad tokia daina kaip “Tavęs prašau”, gimsta kartą per kelerius metus. Jei dainininkai sako, kad visos dainos jiems vienodai patinka, jie nėra nuoširdūs. Iš savo patirties galime patvirtinti, kad yra dainų, kurios nusibosta, o yra tokių, kurios visą laiką lieka širdies kampelyje”, - sakė “Mango” narės. Merginos prisipažino, kad širdyje vietą jau išsikovojo dainos “Svetimi”, “Meilės liepsna”, “Ilgesio ruduo” . “Galima sakyti, kad nauja daina savo nuotaika panaši į jas. Tik muzikinė dalis gerbėjus turėtų maloniai nustebinti”, - įsitikinusios merginos.

Belgų tikslas - atidaryti klubus

Į šiandien vyksiančią sostinės klubo “Malibu” atidarymo ceremoniją grupė “Cisco Kid” specialiai atskrido iš Belgijos. Jau anksčiau “Malibu” koncertavusi grupė negailėjo gerų žodžių klubo publikai ir nuotaikai. Vidurnaktį scenoje pasirodysianti “Cisco Kid” kartu su klubo šeimininkais atidarymo proga parengė linksmų ir šokiruojančių siurprizų. “Man labai patiko sumanymas sezono atidarymo proga klube sukurti namų nuotaiką. Kiek žinau, visi, atvykę į “Malibu” penktadienį, gaus šlepetes ir galės klube pasijusti kaip namie. O jūs žinote, kad namie žmonės dažnai leidžia sau įvairių slaptų pramogų. Taigi jūsų dėmesiui - slaptos, specialios, seksualios “Cisco Kid” pramogos”, - pasakojo grupės lyderis Francis. Šeštadienį “Cisco Kid” žada triukšmingai atidaryti ir Kauno klubą “Amerika pirty”. “Cisco Kid” - šauni ir be stabdžių kompanija. Jie retokai būna Lietuvoje, todėl išgirdę, kad atvyksta, nutarėme nepraleisti progos”, - sakė “Amerika pirty” atidarymo rengėjas Darius Baltušis.

Mokinukėms patiko Algis Greitai

Prieš savaitę Nacionalinėje muzikos lygoje (NML) įspūdinga pergale prieš vilniečių grupę “In Culto” debiutavusios “Mokinukės” savo sėkmės ilgai nešventė. “Juk jau kitą dieną turėjome keltis ankstų rytą ir eiti į mokyklą, - aiškino dainininkė ir pagrindinė choreografė Simona. - Pasibaigus kovai, iš karto sėdome į autobusiuką ir pajudėjome namo. Mums labai patiko “In Culto” vyrukų atliekama muzika - gaila, kad jie, varžydamiesi su mumis, neiškovojo nė vienos pergalės. O NML vedėjas Algis Greitai paliko labai gerą įspūdį”.

Rokeriai ir reperiai dainavo kartu

“Fantastiškas jausmas” , - trumpai apibūdino JBC lyderis Broo pasirodymą scenoje kartu su legendine Lietuvos roko grupe “Bix”. Praėjusį savaitgalį jungtinės rokerių bei reperių pajėgos per Šiaulių šventę atliko “Bix” kūrinį “Tu pats durnas”. Pasak Broo, likus kelioms dienoms iki šventės, jie sulaukė rokerių lyderio Samo skambučio - nepailstantis muzikantas reperiams pasiūlė kartu atlikti dainą. “Iš karto sutikome. Turėjome laiko tik vienai repeticijai, bet, sprendžiant pagal audringą publikos reakciją, eksperimentas pavyko”, - džiaugėsi JBC, kurių nauja daina “Adriano” jau kelias savaites skamba radijo stotyse, lyderis. Jis tvirtino, kad efektais sustiprinti Samo gitaros garsai ausų neužgulė. Kitą pirmadienį reperiai įrašys dar vieną bendrą dainą kartu su “G&G Sindikato” lyderiu Svaru. “Nauja daina - tai mūsų požiūris į kai kurias tradicijas, kai kuriuos dalykus ir apie pasenusį žmonių požiūrį į juos”, - pasakojo Broo. Nauja daina su Svaru taps vienu paskutinių antrojo JBC albumo štrichų.

Lietuvaitę sužavėjo Madonos koncertas

Romantiškų dainų atlikėja Taja praėjusį savaitgalį lankėsi garsiosios amerikiečių popmuzikos deivės Madonos koncerte Paryžiuje. “Tai buvo kažkas nepakartojamo, - dalijosi įspūdžiais dainininkė. - Tokį koncertą išvysti lemta itin retai, ir aš nedvejodama pasinaudojau proga apsilankyti šiame koncerte”. Taja vis dar gyvena koncerto įspūdžiais. “Madona, kaip visada, nuostabi, kad ir kiek metų praeis, ši moteris nepraras savo humoro jausmo, kurio jai netrūko per koncertą. Kaip visada, ji žavinga ir nepraradusi savo charizmos”, - sakė lietuvaitė. Taja tikisi, jog ateityje, nors ir labai tolimoje, ir Lietuvoje bus galima surengti panašaus lygio koncertus. “Neabejoju, jog tokio lygio koncertas - kiekvieno atlikėjo svajonė, nors ir labai tolima”, - šypsodamasi svajojo dainininkė.

Užgulė remonto rūpesčiai

“Ir pati bandau atsigauti po vasaros koncertų maratono, ir kitiems leidžiu nuo savęs pailsėti - juk per kelis mėnesius apvažiavau visą Lietuvą, o kai kur teko pabūti ir po keletą kartų”, - pasakojo dainininkė Gintarė. Tiesa, jos poilsį galima pavadinti sąlyginiu - atlikėja dirba dviem frontais. Ji toliau įrašinėja naujo albumo dainas. “Plokštelės įrašai užsitęsė, nes teko keisti prodiuserius. Dabar liko įrašyti kelias dainas”, - sakė Gintarė. Kitas frontas - remonto darbai namuose. Pasirodo, dainininkės augintinis - kalaitė Troja “jau spėjo viską nugraužti”. “Tad dabar kai kuriuos remonto darbus tenka atlikti iš naujo, - juokėsi atlikėja. - Bet aš dėl to nesijaudinu - man patinka daryti remontą, esu prisiekusi “remontomanė”.

“Čia ir dabar”, “Muzikos žinių”, “Z-ero news” bei “Bombonešio” inf.