S.Jovaiša debiutavo kine


2008-04-10
S.Jovaiša debiutavo kine

Legendinis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Sergejus Jovaiša trumpam tapo aktoriumi. Vytauto V.Landsbergio filme „Kai aš buvau partizanas“ garsusis sportininkas įkūnijo neigiamą personažą.

„Vaidinau aršų stribą. Man tai kėlė juoką, bet visokių vaidmenų filme turi būti. Tas stribas patyrė prieštaringus išgyvenimus. Kankinosi, svarstė, ar jis gali tai daryti, ką daro. Manau, kad mano suvaidinta asmenybė yra įdomi ir prieštaringa“, – dienraščiui sakė S.Jovaiša.

Paklaustas, kaip pats vertina savo debiutą kine, S.Jovaiša išliko kuklus. „Mano paties jausmai buvo vienokie, o kaip aš suvaidinau, tegul vertina tie, kurie pažiūrės“, – tikino legendinis „Žalgirio“ snaiperis, šiuo metu dirbantis Anykščių mero patarėju kultūrai, sportui ir turizmui.

53 m. S.Jovaišos įkūnijamas personažas ekrane iš viso pasirodys gal tik apie minutę. Tačiau pats sportininkas sako, kad jam filmuotis patiko.

„Jaunystėje teko vaidinti. Buvau pakviestas į miesto dramos teatrą, bet ten dėl ligos mano vaidmenį perėmė kitas. O mokykloje aštuntoje devintoje klasėse teko vaidinti keliuose spektakliuose, buvo įdomu. Beje, jaunystėje vaidinau viename spektaklyje, kurio tema siejasi su šio spektaklio tema. Vytauto Rimkevičiaus pjesėje „Vandens lelija“ vaidinau našlaitį, kurio tėvus nužudė. Prisimenu, kad buvo labai gerų akimirkų praleistų su dramos grupe“, – su dienraščiu prisiminimais dalijosi praeityje garsus krepšininkas.

Filme vaidinantį buvusį žalgirietį žiūrovai galės išvysti jau netrukus. Juostos premjera įvyks kitą savaitę festivalio „Kino pavasaris“ metu.