Padaugės skrydžių iš Kauno


2009-02-02
KD, BNS inf.
Padaugės skrydžių iš Kauno

Airijos pigių skrydžių bendrovė "Ryanair" gali pradėti tiesioginius skrydžius iš Kauno oro uosto į Paryžių, Amsterdamą ir Briuselį.

Skraidyti šiais maršrutais oro bendrovei pasiūlė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas, Dubline susitikęs su "Ryanair" vadovais.

"Mes manome, kad "Ryanair" iš Kauno galėtų skraidyti į Paryžiaus Buržė, Briuselio Šarlerua oro uostus", – BNS sakė A.Šliupas.

Kol kas nežinia, koks bus derybų rezultatas. Sunku prognozuoti, ką nuspręs Airijos bendrovės vadovai. A.Šliupo teigimu, jie pasiūlymą gali svarstyti mėnesį, o gali pranešti, kad skraidys jau po savaitės.

Buržė oro uostas nuo Prancūzijos sostinės nutolęs apie 12 km, Briuselio Šarlerua – maždaug 60 km.

Tiesa, nepaisant paskutinių derybų baigties Kauno oro uoste skrydžių tikrai padaugės. Planuojama, kad "Ryanair" lėktuvai jau nuo kovo pradžios dažniau – du kartus per dieną – skraidys į Londono Stanstedo oro uostą.

Šiuo metu "Ryanair", be Londono, iš Kauno oro uosto dar siūlo tiesiogiai skristi į Dubliną, Birmingamą ir Frankfurtą, taip pat planuoja atnaujinti skrydžius į Liverpulį.

Antras pagal dydį Lietuvoje Tarptautinis Kauno oro uostas pernai aptarnavo rekordinį skaičių keleivių – 410 tūkst., arba 5 proc. daugiau negu 2007-aisiais.

KD ir BNS inf.