Orams vis labiau vėstant, valgyti norisi sočiau. Darganotą dieną puikiai sušildys ir sotumo suteiks sriubos. TV3 laidos „La maistas“ šefai ir viešnia Natalija pristatys keletą visai skirtingų, bet labai gardžių sriubų receptų.
Atvėsus orams, vis dažniau norisi pasilepinti karštais, tačiau nesudėtingais patiekalais. Tam puikiai tiks sriubos – skanios ir kvapnios, atskleidžiančios pačius gardžiausius skonius. Sušildykite savo namus išmėgindami originalius trintų sriubų receptus.
Orai daro didelę įtaką žmonių mitybos įpročiams, o sezoniškumas itin atsispindi pirkinių krepšeliuose. Nors Lietuvos klimato sąlygos nėra palankios visus metus auginti vaisius ar daržoves, tačiau gyventojai net ir žiemą neturi likti be vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų.
Atšalus orams, geriau valgyti produktus, kurie organizmą šildo, o šaldančių, pavyzdžiui, šviežių agurkų, patartina vengti, LRT RADIJUI sako Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė. Jos teigimu, šaltu metų laiku nepakenks saikingai vartojamas aliejus ar sviestas. Be to, puikiai šildo ir aštresni prieskoniai.
Sriuba – sveikas ir greitai pagaminamas karštas patiekalas, puikiai tinkantis sušildyti skrandžius vis labiau vėstančiais rudens vakarais. Tinkamai paruošus sriubą ji gali būti itin naudinga organizmui.
Sriuba ant lietuvių stalo – kasdienybė, tačiau vis dažniau kritikos strėlės atakuoja būtent šį patiekalą. Sriubai pylos kliūva dėl menkos maistinės vertės, kai visos naudingos medžiagos tiesiog suverdamos gaminant.
"Sriuba nebus menkavertis produktas, jei bus išvirta laikantis technologinio proceso", – pabrėžia Nijolė Vasiliauskienė, vadovaujanti Kauno kolegijos Viešojo maitinimo katedrai. Lektorė negaili patarimų, kaip taisyklingai virti sriubą ir išvengti dažniausiai daromų klaidų.
– Sriubos pagrindas – sultinys. Kaip taisyklingai jį išvirti? Kokią klai
Eksperimentuoti virtuvėje anksčiau nedrįsę lietuviai tampa vis drąsesni ir pasiryžta netikėčiausiems kulinariniams sprendimams. Keliaudami apsipirkti dažniau ieško naujų, dar neragautų delikatesų. Vienas tokių – gurmanų itin pamėgti ir sparčiai populiarėjantys smidrai, dar vadinami šparagais.
Štai jums keletas gardžių receptų, kuriais tikrai pradžiuginsite savo draugus ar artimuosius.
Žalioji šparagų sriuba su parmezano traškučiais
5 – 6 porcijoms reikės:
- 450 g EAT ME žaliųjų šparagų
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio
- 2 daržovių sultinio kubelių
JAV maisto milžinė „Campbell Soup“ parduoda tam tikrą Europos maisto verslą privataus kapitalo įmonei „CVC Capital Partners“ už 400 mln. eurų (542 mln. JAV dolerių).
Pagal susitarimo sąlygas CVC įsigis „Campbell“ sriubų, padažų ir paprastų patiekalų gamybos linijas Prancūzijoje, Švedijoje, Vokietijoje ir Belgijoje, įskaitant prekės ženklus „Erasco“, „Liebig“ ir „Royco“.
Sandoris įgyvendinamas „Campbell“ pertvarkant savo portfelį ir siekiant sutelkti dėmesį „į prekės ženklus, kurie gali augti visame pasaulyje“.
Parduodamo verslo metinia