Šiltuoju sezonu kepsninėse vis dažniau atsiduria netikėti patiekalai. Kaip pastebi garsus virtuvės šefas Egidijus Lapinskas, kulinarijoje po atviru dangumi kasmet atsiranda naujovių – nuo kugelio, šakšukos ar net ledų desertų.
Gryname ore paruošti valgiai – keliskart skanesni. O jei tai gera mėsa – abejingų tikrai neliks. Šįkart skaniajai iškylai renkamės kiaulieną, prie kurios labai svarbu parinkti tinkamą pagardą.
Be abejonės, tai populiariausia mėsa: skani, neriebi, lengvai ir greitai paruošiama, mėgstama ir suaugusiųjų, ir vaikų. Ir vasaros "kavinėse" ant žarijų kepta vištiena – mėgstamiausia, ypač jei paruošta išskirtinio ir neįprasto skonio marinate. Puikus sprendimas – nusipirkti majonezą arba padažą, kurį galite naudoti ir marinuoti, ir iškeptai mėsai pagardinti.
Rugsėjo 19-ąją pasiektas dar vienas Lietuvos rekordas – Tautų mugėje Vilniuje iškeptas ilgiausias vištienos šašlykas. Jam pagaminti prireikė daugiau nei 2000 vištienos šlaunelių mėsos gabalėlių, 100 m ilgio iešmų ir specialiai pagamintų kepsninių. Net 300 kg sveriantis vištienos šašlykas išdalintas Tautų mugės svečiams. Ilgiausią šašlyką kepė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos (LBKA) nariai, Pasaulinės BBQ asociacijos (angl. World BBQ Associaton) atstovas Benjaminas Bartletas (Benjamin Bartlett), pasaulyje labiau žinomas kaip BBQ Ben, Lietuvos virtuvės
Artėjant savaitgaliui, jau kuriame laisvalaikio planus. Kartais pakanka tiesiog geros kompanijos ir skanių pietų. O jeigu maistas gaminamas lauke, jis tampa dar skanesniu. Siūlome paragauti daržovių šašlyką.
Reikės:
200g baklažanų;
200g žiedinių kopūstų;
300g cukinijos;
200g pomidorų;
150g paprikos;
150g brokolių;
100g salierų;
200g pievagrybių;
3 šaukštų aliejaus;
2 šaukštelių prieskonių daržovėms.
Gaminimas:
Visas daržoves (jas galite turėti ne visas arba keisti kitomis) supjaustykite griežinėliai, pasmulkiname žiedinius kopūstus, brokolius. Tuomet daržove
Birželio 18 dieną prie vieno Latvijos sostinės mados ir laisvalaikio centro buvo iškeptas ilgiausias pasaulyje vištienos šašlykas.
Tikro mėsos šedevro ilgis pasiekė net 149 metrus ir 50 centimetrų.
Pasaulio rekordą užfiksavo speciali komisija, kuriai pirmininkavo žymus latvių aktorius Haris Spanovskis.
Dūmai, kepant šašlyką, pasklido 1 kilometro atstumu, o viliojantis šašlyko kvapas buvo jaučiamas net už 200 metrų.
Rekordiniam šašlykui prireikė net 500 kilogramų vištienos.
Rekordui pasiekti buvo specialiai pagaminta 150 metrų ilgio šašlykinė ir specialus ie
Atėjus vasarai ne vienas nori pasilepinti lengvu ir sveiku užkandžiu. Tam puikiai tiks vegetariškas šašlykas.
Reikės:
1 cukinijos,2-3 didelių pomidorų,200 g didelių šampinjonų,druskos ir prieskonių – pagal skonį.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pomidorus – per pusę. Daržoves ištrinkite prieskoniais ir druska. Ant iešmo verkite kaitaliodami daržoves su šampinjonais. Kepkite iš abiejų pusių, kol pomidorai ir grybai lengvai susiraukšlės.
Karališkųjų krevečių šašlykas
Reikės:
400 g karališkųjų krevečių,1 citrinos,2 šaukštų alyvuogių aliejau