Vilniuje biurą turinti „Flo Health“ pritraukė per 200 mln. dolerių, tapo „vienaragiu“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje padalinį turinti moterų sveikatos programėlę sukūrusi įmonė „Flo Health“ antradienį paskelbė pritraukusi daugiau nei 200 mln. dolerių (185 mln. eurų) ir pasiekusi per 1 mlrd. dolerių (925 mln. eurų) įvertį.

Asociacijos „Unicorns Lithuania“ vadovė Gintarė Verbickaitė-Bačiulienė pabrėžia, jog pasiektas vienaragio statusas yra gera žinia visai Lietuvai bei šalies startuolių ekosistemai.

„Esame nusiteikę džiaugtis šiuo pasiekimu kaip savo ir pasveikinti Lietuvą prisidėjus išauginant ketvirtąjį šalies vienaragį“, – teigia ji.

Įmonės „Flo Health“ biure Vilniuje dirba daugiau nei 230 iš beveik 500 darbuotojų. Biurą Lietuvoje „Flo Health“ atidarė 2020-aisiais.

G. Verbickaitė-Bačiulienė pastebi, jog praėjusias metais įmonė į Lietuvos biudžetą sumokėjo 6,56 mln. eurų mokesčių, o vidutinis atlyginimas bendrovėje šių metų pirmąjį ketvirtį siekė per 5,8 tūkst. eurų.

Oficiali bendrovės būstinė yra Londone, ją įkūrė baltarusiai broliai Dmitrijus ir Jurijus Gurskiai.

Vienaragiu vadinami startuoliai, pasiekę 1 mlrd. dolerių įvertinimą rizikos kapitalo pritraukimo arba pardavimo sandorio metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
buvo jau toks prie kubiliaus barklay kaip sauke investuos tipo pinigu ir darbo vietu bus.bet tas barklay gaudavo dotaviju is musu ar tai 40mil tai laikesi o i ka ji investavo niekas nieko nesake.bet uzsibaigus dotacijom ta barklay nesemesas is lietuvos uzsidirbusi pinigu.ar cia ne taip yra,o dar tipo kazkokia fox2pay ateina tipo kazkam ji reikalinga,na nezinau nezinau bet itr ta dirbs uz dotacijas.

Nyka ten

Nyka ten portretas
Prarado bulbašas talentus

Nieko nesupratau

Nieko nesupratau portretas
Gal kas išaiškintų
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių