Vilniečių viltys pasidžiaugti žiema netirpsta

Neįprastai šilta žiema gerokai pakoregavo ir vilniečių žiemos pramogas – slidžių ar rogučių net nėra minčių iš sandėliuko pasiimti. Klientų negausiai sulaukia ir slidinėjimo trasos, tačiau Lukiškių aikštėje įsikūrusi čiuožykla lankytojų trūkumu nesiskundžia.

Slidinėtojų nedaug

Liepkalnio slidinėjimo centre slidinėjimo trasos lankytojams buvo paruoštos dar gruodžio mėnesį. Kasmet jos pradeda veikti vos tik sulaukus minusinės temperatūros. Sniegą čia gamina net 12 sniego patrankų. Yra įrengtas didelis vandens rezervuaras ir siurblinė. Ši galinga vandens ir elektros infrastruktūra užtikrina sniego patrankų darbą. Tokia sistema leidžia pagaminti pakankamą kiekį sniego ir jį išlaikyti net tada, kai mieste tvyro dargana.

Slidinėjimo trasos čia suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas: nuo pradinuko iki veterano. Į jas kelia keltuvai. Čia veikia ir slidinėjimo mokykla bei didžiausias Baltijos šalyse viso slidinėjimui reikalingo inventoriaus nuomos punktas. Dalis įrangos pritaikyta specialiai vaikams net nuo 3 metų.

Kai mieste nėra sniego, ir žmonių nuotaika nežiemiška, tad ir slidinėti jie nesugalvoja.

Kaip "Vilniaus dienai" teigė pramogas Liepkalnyje organizuojančios UAB "Trade State" vadovas Artūras Bielskus, šiemet dirbti sekasi gana sunkiai. Vos nulijus sniegas ant slidinėjimo trasų tirpsta, tad tenka gaminti jį iš naujo, o tai ir kainuoja, ir daug laiko užima. Dirbti būtų kur kas lengviau, jei laikytųsi bent 2–3 laipsniai šalčio.

"Visada būdavo taip, kai gruodį atšaldavo, atsidarydavome, kai atšildavo – veiklą pristabdydavome, o po to vėl dirbdavome. Tikėjomės, kad panašiai bus ir šiemet, tačiau tas atšilimas užsitęsė. Dabar kiekvieną minutę gaudome, kada tik galima gaminti sniegą", – sakė verslininkas.

Tiesa, ištikimiausi žiemos pramogų mėgėjai ir šiemet Liepkalnyje apsilanko, tačiau ne taip gausiai, kaip ankstesniais metais, kai žiemos būdavo žiemiškos.

"Patirtis jau parodė, kai mieste nėra sniego, ir žmonių nuotaika nežiemiška, tad ir slidinėti jie nesugalvoja. Kai mieste pradeda snigti – pagalvoja, kad jeigu į miestą atėjo žiema, tai ir Liepkalnyje jau gal žiema. Tačiau pas mus visada žiema", – tvirtino A.Bielskus.

Čiuožti galima

Kitokia situacija miesto centre, Lukiškių aikštėje, kur dar prieš Kalėdas savivaldybė kartu su VšĮ "Sveikas miestas" jau antrą kartą atidarė čiuožyklą po atviru dangumi. Vilniečiai kviečiami pramogauti miesto centre: čiuožti savomis ar išsinuomotomis pačiūžomis, žaisti ledo ritulį, mokytis čiuožimo technikos. Čiuožykla – festivalio "Kalėdos sostinėje" programos dalis ir gražia tradicija tampanti pramoga.

Kaip "Vilniaus dienai" sakė "Sveiko miesto" atstovė Karolina Dilytė, čiuožti čia galima visada, kad ir kokios būtų oro sąlygos, – speciali įranga visuomet palaiko ledą puikios būklės, net ir esant gana šiltam orui.

"Čiuožykla šiais metais pranoko lūkesčius – net patys nesitikėjome, kad taip bus, bet vakarais, savaitgaliais čiuožykloje gausu žmonių, norintiems išsinuomoti pačiūžas net tenka palaukti eilėje. Vien per gruodžio mėnesį čiuožykloje apsilankė daugiau nei 6 tūkst. žmonių. Ji tikrai populiaresnė nei pernai. Džiugu, kad čiuožyklos idėja pasiteisino", – pasidžiaugė K.Dilytė.

Čiuožykla bus atvira ir lauks žiemos pramogų mėgėjų iki pat kovo 8 d.

Nemokamai irgi būna

Šiemet čiuožyklos organizatoriai ypatingą dėmesį skiria senjorams. Jie kiekvieną trečiadienį nuo 12 iki 12.45 val. gali čiuožinėti nemokamai – nuomos punkte jiems suteikiamos ir pačiūžos. Penktadieniais 18.45 ir 19 val. "Hockey Punks Academy" nemokamai kviečia visus norinčius išmokti čiuožimo technikos, šeštadieniais 13.45 ir 14.30 val. laukia nemokamos dailiojo čiuožimo pamokos su "Ledo akademija" – mokėti reikia tik už pačiūžų nuomą. Sekmadieniais 11.15 ir 12 val. nemokamai pasimokyti čiuožimo technikos arba ledo ritulio subtilybių su "Hockey Punks Academy" gali patys mažiausieji. Čiuožykloje taip pat galioja ir nuolaidos su "Šeimos kortele".

Nuo praėjusios savaitės, kaip informavo K.Dilytė, darbo dienomis dienos metu į čiuožyklą visa klase kviečiami atvykti moksleiviai, kurie nuspręs kūno kultūros pamokas iškeisti į čiuožinėjimą. Tokiai pramogai susibūrusios klasės taip pat gali čiuožinėti nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių