Valdžios kritikui – valdiškas darbas

Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Kriščiūnas įdarbintas savivaldybės bendrovėje "Kauno vandenys". Pasigirdo kalbų, kad postas jam sukurtas už lojalumą valdžiai.

Užėmė naują postą

Nuo birželio 1 d. K.Kriščiūnas dirba "Kauno vandenų" generalinio direktoriaus Viliaus Buroko padėjėju. Savivaldybės tarybos Socialdemokratų frakcijos seniūnas užėmė naujai sukurtą postą. Tačiau bendrovės vadovas teigia, kad šios pareigos esą labai reikalingos ir kurtos ne specialiai K.Kriščiūnui. Be konkurso į darbą priimtas jo padėjėjas atstovaus bendrovės interesams taryboje ir daugiausiai laiko dirbs dviem klausimais: prie investicinio dumblo perdirbimo projekto ir karšto vandens tiekimo.

V.Burokas sako, kad bendrovė rinkosi iš penkių kandidatų, o K.Kriščiūno kandidatūra buvo pati geriausia. Jis nemato nieko bloga, kad jo padėjėju dirbs miesto tarybos narys. "Ne man spręsti, ar tai gerai, ar blogai. Aš renkuosi žmogų, kurio kandidatūra pati geriausia", – aiškino generalinis direktorius.

Imasi senų metodų

Žinią apie K.Kriščiūno įdarbinimą išgirdę savivaldybės tarybos opozicijos atstovai pradėjo kalbėti, kad dabartinė Kauno valdžia, ketindama užtildyti savo kritikus, griebiasi tų pačių priemonių, dėl ko pati kritikavo buvusius miesto vadovus. "Kauno diena" yra rašiusi, kad ne vienas buvusio mero Arvydo Garbaravičiaus oponentas kritiką jo atžvilgiu pamiršdavo, kai įsidarbindavo savivaldybės įmonėse.

Prieš kelerius metus dėl to tuometinę miesto valdžią aktyviai peikė dabartinis meras Andrius Kupčinskas. Vakar jis teigė vis dar manantis, kad politikai savivaldybės įmonėse neturėtų dirbti, bet esą nieko negalintis padaryti, nes to nedraudžia įstatymai. "Nėra gerai, kai tarybos nariai turi atsitraukti nuo savo darbo, jie turėtų būti profesionalūs politikai, bet kiekvieno asmeninis reikalas, kur įsidarbinti", – kalbėjo A.Kupčinskas.

Tikino nesąs papirktas

K.Kriščiūnas tikina, kad darbas "Kauno vandenyse" jam netrukdys eiti savo pareigų taryboje. Socialdemokrato teigimu, jis bendrovėje dirbs tik 25 valandas per savaitę, o darbas neturėtų varžyti jo apsisprendimo laisvės taryboje priimant su bendrove susijusius sprendimus.

Rėmimo sutartį su Sėkmės koalicija vis agituojantis nutraukti socialdemokratų frakcijos seniūnas teigia, kad gautas postas jo nepapirko.

"Kviečiu ateiti į tarybos posėdį ir pažiūrėti: papirko mane ar ne. Ir toliau agituosiu nutraukti paramą konservatoriams, nes negalime toleruoti blogų darbų", – teigė K.Kriščiūnas.

Politikas sakė girdėjęs kalbų, kad įsidarbinimas siejamas ne tik su jo kompetencija, tačiau teigia į jas nekreipiantis dėmesio.

"Kažkam užkliuvo, kad tarybiniais laikais bendrovei vadovavo mano dėdė", – juokėsi politikas.


Kęstutis Mikėnas, Kauno miesto tarybos narys

Nieko nuostabaus. Iki šiol buvo visiems viską davę, o K.Kriščiūnui – nieko. Pažiūrėkite, socialdemokratai Rabačius turi, Vaičikauskas turi, buvo likęs vienas Kriščiūnas. Jis taip aktyviai su valdžia kovoja, todėl ir jam reikia duoti. Pabandykite įdarbinti paprastą darbininką – neišeis, nes turi būti ištikimybė. O K.Kriščiūno nesutarimai su konservatoriais – akių muilinimas. Draskosi, rėkia, šaukia, bet kai reikia balsuoti, balsuoja taip, kaip reikia. Postų dalybos vyksta taip pat, kaip vykdavo sovietiniais laikais. Man būtų gėda prieš miestiečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garbaravičinis

Garbaravičinis portretas
A tai mūsų laikais kas dirbo vandenyse?O dabar MIkekėnas stebisi.BUVOME ĮDARBINĘ K E T U R I S IR VISI TYLĖJO.OT TAI BUVO TVARKA.

Socialdemokratas

Socialdemokratas portretas
Minimas "socialdemokratas" labai stipriai atstovavo " viešąjį" interesą sporto rūmų reikale su prancūzais.Tai tikras,tipiškas "socialdemokratas".

Domantas

Domantas portretas
Melas lydi visas valdžias. Juk prisipažintų - padėjome, geras vyras, pakankama kompetencija, todėl įdarbinome. Bet ne, suka, pina. Juk ir kvailam aišku.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių