Šiaurės miestelyje – saugesnė sankryža

  • Teksto dydis:

Nuo praėjusio savaitgalio pradėjo veikti naujai rekonstruota P. Lukšio ir J. Kubiliaus gatvių sankryža Šiaurės miestelyje.

Nuo šiol bus užtikrinamas didesnis visų eismo dalyvių saugumas, sankryžoje bus lengviau pasukti į kairę, o pėstieji kur kas saugiau pereis važiuojamąją kelio dalį.

Anot eismo organizavimo specialistų, esant intensyviam transporto eismui šiaurinėje sostinės dalyje bei norint užtikrinti didesnį eismo saugumą sostinėje, nuspręsta iš esmės rekonstruoti vieną pagrindinių sankryžų Vilniaus mieste, joje įrengiant šviesoforinį reguliavimą. Taip bus užtikrinamas saugesnis išvažiavimas iš šalutinės gatvės, nesusikertant su transporto priemonėmis, važiuojančiomis pagrindiniu keliu, o pėstieji galės saugiai pereiti sankryžą, kai jiems degs žalias šviesoforo signalas.

Šiuo metu pagrindiniai P. Lukšio ir J. Kubiliaus gatvių sankryžos rekonstrukcijos darbai jau yra atlikti: pakloti inžineriniai tinklai, įrengti šviesoforai, apšvietimas, išbandytas ir šviesoforų darbas. Birželį planuojama sutvarkyti gerbūvį, įrengti šaligatvio plyteles, neregių vedimo sistemą, įrengti kelio ženklus, užbaigti kelio dangos ženklinimą. Visi sankryžos remonto darbai vyksta pagal grafiką ir sutartinius įsipareigojimus.

Šiemet sostinėje bus rekonstruotos dar penkios sankryžos: Savanorių prospekto ir Sausupio gatvės, Papilėnų gatvės ir Pilaitės pr., Pilaitės pr. tarp Sidaronių gatvės ir Senojo Pilaitės kelio, Rygos ir Taikos gatvių bei Kalvarijų ir Apkasų gatvių sankryžos. Viena jų – Pilaitės pr. tarp Sidaronių gatvės ir Senojo Pilaitės kelio sankryža – jau yra rekonstruota, kitas planuojama rekonstruoti iki šių metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių