Prie Baltojo tilto ilsėsimės tik kitąmet

Pernai rudenį teritorijoje prie Baltojo tilto buvo pradėti atnaujinimo darbai. Dalį teritorijos – slėnį vienoje tilto pusėje – pradėjus tvarkyti pavasarį, planuota baigti iki rugpjūčio, tačiau pasigirdo kalbos, kad darbai stringa. Vilniaus savivaldybė tikina, kad viskas vyksta "pagal nustatytus terminus".

Kaip "Vilniaus dieną" informavo sostinės savivaldybė, "aktyvaus laisvalaikio ir sporto erdvė Vilniuje prie Baltojo tilto greitai pasikeis neatpažįstamai – taps patrauklesnė, saugesnė ir kur kas įdomesnė aktyviems, prie upės mėgstantiems poilsiauti vilniečiams ir miesto svečiams". Sostinės savivaldybė jau pradėjo atnaujinimo darbus buvusių aikštynų teritorijoje: išmontuoti pasenę įrenginiai, buvę lauko tinklinio aikštynai, riedlenčių parkas, krepšinio aikštelės, atlikti archeologiniai tyrinėjimai ir geologiniai tyrimai, išardytos dangos, atlikti žemės darbai, o netrukus prasidės inžinerinių tinklų atnaujinimo darbai. Bendras visos tvarkomos teritorijos plotas – apie 8,36 ha.

Atnaujins aikštynus

Dabartinė viešoji erdvė Baltojo tilto funkciškai bus padalyta į dvi dalis: pirmoji – miestiečių jau pamėgta, aktyvi, sportiška laisvalaikio praleidimo zona su aikštynais, antroji – natūraliai susiformavusi rekreacinė laisvalaikio praleidimo vieta.

Aktyviojoje zonoje atsiras visiškai naujas modernus sporto aikštynas. Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos net 9 paplūdimio tinklinio aikštelės. Visos sporto zonos orientuotos arčiau Upės gatvės, atitraukiant jas nuo šlaito – sportuojantiesiems labiau atsivers Neries vaizdas. Smėliu padengtos tinklinio aikštelės bus aptvertos apsauginiu tinklu, taip pat numatytos ir laisvalaikio bei poilsio zonos šalia aikštelių. Viena iš būsimų aikštelių šiaurinėje dalyje bus apjuosta tribūnomis ir skirta rengti profesionalius tarptautinius lauko tinklinio turnyrus. Bus persirengimo kambariai su spintelėmis, dušais.

Šalia lauko tinklinio aikštelių atsiras 3 dvipusės krepšinio aikštelės. Prie aikštelių, išnaudojant esamą reljefą, atsiras žiūrovams skirtos vietos ir laiptai. Greta bus suoliukų, šiukšliadėžių.

6,5 mln. eurų – tiek bus skirta pinigų dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektui.

Tarp tinklinio ir krepšinio aikštelių, arčiau Baltojo tilto, atsiras visiškai atnaujintas riedutininkų parkas, skirtas įvairaus amžiaus riedutininkų grupėms. Šalia tilto bus įrengtos dvi vaikų žaidimų aikštelės, padengtos saugia gumos danga. Greta įrengiami suoliukai prižiūrintiems mažylius.

Centrinėje sporto ir rekreacijos zonoje šalia Baltojo tilto, iš abiejų pusių atskiriant medžių juosta, bus įrengtos lauko gimnastikos ir treniruoklių aikštelės. Greta bus suoliukai, dviračių stovai. Šioje krantinės terasos dalyje bus atnaujinta apie 1,4 km ilgio dviračių ir apie 3,6 km pėsčiųjų takų. Atkarpoje tarp Žaliojo ir Baltojo tilto, visai šalia Baltojo tilto, atsiras ir naujai suformuota terasa su apšvietimu, nauja saugi nuovaža į krantinę. Šioje vietoje atsiras ir pontoninė prieplauka.

Viskas laiku

Miestiečių jau pamėgtoje "ramiojoje" zonoje, savivaldybės atstovų teigimu, pirmenybė bus teikiama natūraliai susiformavusiai žaliajai erdvei. Palaikant laisvos ir atviros erdvės idėją, šioje Baltojo tilto pusėje bus įrengta baidarių įlanka, lauko kavinė su 40 sėdimų vietų.

Slėnio teritorija – pakrantės atkarpa nuo Baltojo tilto iki baidarių nusileidimo vietos – pradėta tvarkyti šį pavasarį. Čia dirbo buldozeriai, stumdytos žemės. Žadėta, kad šie darbai vyks apie savaitę, vėliau ketinta sėti naują žolę, pakraštyje pasodinti apie 100 medžių ir krūmų. Planuota, kad žolė vėl žaliuos dar šių metų rugpjūtį.

Tačiau birželį pasklido žinios, kad darbai sustojo, o Vilniaus savivaldybė galvoja apie galimybę nutraukti turimą sutartį su rangovais.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis tuomet teigė, kad darbai buvo sustoję dėl kelių priežasčių: reikėjo atlikti archeologinius tyrimus, o jie daromi tik labai konkrečiu metų laiku nuo balandžio, po to teko laukti išvadų, ekspertizių, vėliau darbai sustojo dėl problemų su rangovu. P.Poderskis žadėjo, kad bus rastas sprendimas: arba darbo imsis dabartiniai subrangovai, arba sutartis bus nutraukta, o rangovai įtraukti į juoduosius sąrašus.

Praėjusią savaitę sostinės savivaldybės atstovai "Vilniaus dieną" informavo, kad "visi darbai vyksta pagal nustatytus terminus" ir planuojama, jog erdvės prie Baltojo tilto bus atnaujintos kitą vasarą.

Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš sostinės savivaldybės biudžeto ir ES lėšų. Darbų vertė – daugiau kaip 6,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jli

Jli portretas
As irgi nesuprantu kam iskase ta visa puse kur zole , jei ten ir vistiek zole tik bus. Sugadino sios vasaros poilsi ten...:/

che

che portretas
nugi kuriu galu nukase ta zolyte,juk ten ir bus ta zolyte,dar ir krumu dades...reikejo krumus dadet o zolyte palikt,o dabar kol susiformuos zoliu pagrindas praeis ne vieni metai...

Anglena

Anglena portretas
„Google“ sumokejo už kiekviena diena veikianti internetini darba nuo 600 iki 1000 doleriu. Gavau pirmaji menesi $ 23586 ir 32847 JAV doleriu per paskutini menesi „Google“ užmokesti dirbant namuose 3 valandas dirbant per diena. lengvai uždirbti $ 150 per valanda, o pajamos gali buti dar didesnes. daugiau cia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w­.C­a­s­h­C­l­u­b­5­.­C­o­m
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių