Pranešė, kada planuojama baigti VU Mokslo centro statybas

Rangovui perdavus sostinės Santaros slėnyje statomą Mokslo centrą Vilniaus universitetui (VU), darbus čia užbaigti planuojama rugpjūtį, o atidaryti naująjį centrą – spalį.

„Rangovas perdavė pastato statybos darbus Vilniaus universitetui, pradėtas formalus statybų užbaigimo procesas, kuris preliminariai planuojama, kad bus baigtas rugpjūčio mėnesį“, – BNS šią savaitę nurodė VU atstovė Liudmila Januškevičienė.

Jos teigimu, dabar pastate vyksta inžinerinių sistemų derinimas, montuojami baldai ir įranga.

„Centro oficialus atidarymas planuojamas spalio mėnesį“, – pažymėjo L. Januškevičienė.

Kaip nurodė universitetas, bendra Mokslo centro projekto vertė siekia apie 65,6 mln. eurų, ši suma apima apie 19 tūkst. kvadratinių metrų ploto objekto statybas ir aprūpinimą moksline įranga.

50 mln. eurų projekto finansuojama Europos regioninės plėtros fondo ir valstybės biudžeto lėšomis, 15,6 mln. eurų – nuosavais ir skolintais VU pinigais.

VU Medicinos fakulteto Mokslo centre veiks Genetinių tyrimų centro, fiziologijos, biochemijos, mikrobiologijos ir laboratorinės medicinos, infekcinių ligų ir dermatovenerologijos, krūtinės ligų, imunologijos ir alergologijos, odontologijos, neurologijos ir neurochirurgijos, širdies ir kraujagyslių, kitų katedrų ir klinikų specializuotos laboratorijos, operacinės.

Centro oficialus atidarymas planuojamas spalio mėnesį.

Čia taip pat bus perkelta dalis medicinos studijų programų, įkurtas Simuliacijų centras, skirtas praktiniams įgūdžiams lavinti, veiks konferencijų salės, auditorijos, pasitarimų ir praktinių užsiėmimų kambariai, kabinetai mokslininkams ir doktorantams.

Sutartis dėl Mokslo centrų statybų 2021-ųjų pradžioje pasirašyta su bendrove „Eikos statyba“.

Centrą planuota pastatyti iki 2024 metų, tačiau įmonės vadovas Almantas Čebanauskas projektui įsibėgėjus pareiškė, kad pabrangus statybinėms medžiagoms to tikriausiai nebus įmanoma padaryti.

Pasirašius statybų sutartį įvardyta bendra Mokslo centro projekto vertė siekė 37,1 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių