Pirmasis sostinės krematoriumas bus statomas prie Gariūnų

Šalia Gariūnų, Lentvario gatvėje, planuojama statyti pirmąjį krematoriumą Vilniuje.

Skaičiuojama, jog esant dviem kremavimo krosnims, ši nauja įstaiga galės atlikti 4041 kremaciją per metus.

Krematoriume taip pat bus teikiamos šarvojimo paslaugos, todėl šarvojimo salės (atsisveikinimo patalpos) bus izoliuotos nuo patalpų, skirtų aptarnaujančio personalo darbui.

Pastatas bus suskirstytas į tris pagrindines funkcines zonas: lankytojų, administracines, aptarnavimo ir technines. Iš viso planuojama įrengti apie 20 patalpų.

Prie pastato numatoma įrengti 15 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Planuojamame krematoriume numatomos dvi deginimo kameros – pradiniame etape 1 kamera, atsiradus poreikiui, galės būti sumontuota ir pradėta naudoti antra kamera.


Šiame straipsnyje: KrematoriumasstatybosVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvė

lietuvė portretas
Šlykščiuosi ,bjauriuosi ir stebiuosi ,kas darosi Lietuvoje ,pradžioje prikūrė daug laidojimo namų paslaugų ,paskui pradėjo ligoninės prekiauti mirusiųjų kūnais ,o dabar pristatys krematoriumų ant kiekvieno kampo .Atsipeikėkite ,argi neužtenka vieno Kėdainių krematoriumo ,juk mes ne indų tauta ,kad tik ką numirę eitume į pragaro liepsnas . Indijoje deginami žmonės iš tradicijos ,o kad lietuviams darosi ,juk mes turime savas tradicijas ,tik atėjo laikas kapuose griauti tuos akmenis ant kapų ,kurių nėra jau artimųjų ir niekas nesirūpina kapais .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių