Į sostinę sugrįžo „Komiksų dienos“

Kūrybinės dirbtuvės, paskaitos, diskusijos, komikso teoretikų, menininkų ir rašytojų pranešimai bei tradicija tapęs piešimo koncertas – jau antrus metus vykstančios „Komiksų dienos“ yra iliustruotojos Onos Kvašytės ir kūrybos komunikacijos specialisto Jono Kvašio iniciatyva, kuria siekiama suburti komikso medijos gerbėjus.

Viena festivalio organizatorių O. Kvašytė tikina norinti visuomenei parodyti, kad komiksai nėra tik lengvos išgalvotos istorijos, skirtos vaikams.

„Komiksas nėra tik vaikams, jis yra ir suaugusiems. Tai ir grafiniai romanai, kur literatūrinis tekstas yra iš tiesų labai turtingas, į piešinį įdėta daug darbo. Tai yra rimta literatūra“, – sako iliustruotoja.

Šių metų renginio tema – „Dokumentinis komiksas“ – tikros istorijos. Prigijęs Lietuvoje, toks komiksas šiuo metu yra bene populiariausias užsienyje, tad norima labiau į jį gilintis tam, kad Lietuvos menininkai dar tvirčiau eitų koja kojon su šiuolaikinėmis komikso tendencijomis.

Pernai metų renginys parodė, kad jauni menininkai ypač domisi šiuo menu, bet jiems vis dar trūksta teorinių dalyko žinių. Todėl šiemet daugiau dėmesio bus skiriama jauniesiems kūrėjams, kad jie įgytų žinių ir kurtų drąsiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių