Nuostabi pasaka „Triušis Edvardas“ atkeliauja pas žiūrovus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį 12 ir 16 val. Lietuvos rusų dramos teatro (LRDT) Didžiojoje scenoje vyks nuostabi premjera – maskvietės Julianos Laikovos režisuotas spektaklis „Triušis Edvardas“ pagal amerikiečių rašytojos Kate DiCamillo pasaką „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“.

Spektaklyje vaidina įvairių kartų aktoriai: Valentin Novopolskij, Anžela Bizunovič, Dmitrij Denisiuk, Jelena Bogdanovič, Jurij Ščiuckij, Tatjana Genzel, Liuda Gnatenko, Larisa Popova, Artur Svorobovič, Jekaterina Makarova, Jelena Juščenko, Nikolaj Antonov, Michail Makarov, Jelena Orlova, Maksim Tuchvatulin, taip pat jaunosios aktorės Jesenija Kirejeva ir Valerija Sosunova.

Spektaklį vaikams nuo 5 metų ir visai šeimai teatras rodo rusų kalba su lietuviškais titrais.

Juliana Laikova – dramos teatro režisierė, dailininkė scenografė, režisūros fakulteto GITIS‘e absolventė, studijavusi pas B. Kamenkovičių ir D. Krymovą. Šiuo metu ji yra šio fakulteto aspirantė. 

Pasak režisierės, ji siekusi sukurti meniškai išraiškingą spektaklį labai rimta ir gilia tema. „Tai – puiki pasaka. Pirmiausia, joje yra svarbi tema – meilė. Ši pasaka labai jaudinanti, trapi ir gyva. Joje kalbama apie tai, kas jaudina suaugusį žmogų, pavyzdžiui, triušis netenka artimųjų arba miršta maža mergaitė, kurią jis spėjo pamilti, – tai rimti dalykai, bet puiku, kad knygos autorė apie tai kalba su vaikais. Mes, beje, irgi stengiamės jautriai, meniškai apie tai kalbėti. Yra svarbių dalykų, kuriuos ir vaikas turi suprasti, apie kuriuos su juo reikia kalbėti nuoširdžiai, vaizdinga teatro kalba, – sako J. Laikova.

Rašytojos Kate DiCamillo knygą „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“ autoritetingas JAV žurnalas „School Library Journal“ įtraukė į šimtą geriausių visų laikų knygų vaikams sąrašą. Rašytoja mano, kad ne viskas vaikystės pasaulyje yra lengva ir džiaugsminga, todėl ir apie laimę, ir apie nelaimę suaugę žmonės su vaikais turi kalbėtis paprastai ir sąžiningai.

Spektaklyje „Triušis Edvardas“ žiūrovai susipažins su porcelianiniu triušiu, išmokusiu paguosti, išklausyti ir mylėti savo nepaprastos kelionės metu sutiktus artimus žmones. Geriausio pasaulyje lėlių meistro sukurtas gražuolis Triušis Edvardas ilgą laiką mylėjo tik pats save ir visai nesirūpino jį prižiūrinčios ir globojančios mergaitės Abilenos jausmais. Lemtingo atsitikimo metu Edvardas yra atskiriamas nuo jį mylinčios mergaitės ir netikėtai leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. Jos metu triušis išmoksta mylėti ir ilgėtis, pakeičia daugelio žmonių gyvenimus ir supranta, kad „visada turi ko nors laukti ir tikėtis. Turi gyventi viltimi. Tau turi rūpėti, kas tave pamils, ką tu vėl pamilsi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių