A. Kaušpėdas: „Antis“ visada kūrė apie laisvę ir sąmoningą žmogų

32-ejus metus gyvavusi viena garsiausių Lietuvos grupių „Antis“ ant scenos lipo paskutinį kartą. Algirdas Kaušpėdas tikina, kad grupė jau pasiekė savo, todėl, būdami geros muzikinės formos, muzikinę karjerą baigia oriai. Atsisveikinimo koncertą grupė surengė Trakų pilyje.

„Antis – tai antisovietinė grupė,“ – taip 1984-aisiais metais veiklą pradėjusią grupę pristato A. Kaušpėdas.

Lyderis pasakoja, kad grupė susikūrė neplanuotai, todėl niekas net negalvojo, kad „Antis“ išgyvens tiek laiko – nors ir su pertraukomis, grupė gyvavo 32 metus. Savo dainose pašiepdama sovietinį režimą, biurokratiją, miesčioniškumą, grupė tapo svarbi tiek Lietuvos roko, tiek Atgimimo istorijoje.

„Atsidūrėme tam tikroje situacijoje, kai atrodė, kad taip kalbėti reikia ir taip elgtis reikia. Žinoma, esame taip pat ir turinio grupė, mums yra svarbu, ką mes dainuojame, ką mes norime pasakyti. Mūsų žinutė yra visada vienoda: už laisvę, už sąmoningą žmogų, už kritiškai mąstančią asmenybę“, – sakė architektas, grupės „Antis“ lyderis ir dainininkas A. Kaušpėdas.

Į Trakų pilį savo gerbėjus „Antis“ sukvietė ne atsitiktinai. Šiuo renginiu grupė siekė atkreipti visuomenės dėmesį į Aukštutinės pilies Vilniuje atstatymo idėją, todėl koncerto pelną skirs Aukštutinės pilies ir kalno tyrimo ir atstatymo darbams.

Daugiau įspūdžių iš koncerto – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“, reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad tik ne taip-

Kad tik ne taip- portretas
Ne kure, o plagijavo, išverst populiarią daina į lietuvių kalba, tai dar ne kūryba. Nesakau, kad 100tu procentu, bet kiek senu populiariu dainų atsimenu- visos išverstos is anglu kalbos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių