Tikrino garažiukus, stebėjo kaminukus: kokie rezultatai?

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) susumavo akcijos „Garažiukas–Kaminukas 2022“ rezultatus: per du etapus patikrino iš viso 457 ūkio subjektus ir 593 fizinius asmenis, skyrė 178 administracines nuobaudas.

Pavasarį ir rudenį

Pirmas „Garažiuko–Kaminuko 2022“ etapas buvo surengtas balandžio mėnesį, antras – lapkritį.

Akcijos tikslas – aplinkos taršos prevencija, ypatingas dėmesys – oro taršai.

Aplinkosaugininkai kreipė dėmesį į asmenis, garažų bendrijose, pavieniuose garažuose, ūkiniuose pastatuose, fermose, angaruose ir gamybinėse patalpose atliekančius transporto priemonių techninę priežiūrą, remontuojančius ir ardančius eksploatuoti netinkamas transporto priemones (ENTP).

Be to, specialistai tikrino, ar atliekos (plastikas, tepalai ir kiti pavojingi skysčiai, padangos) deginamos apšildant patalpas.

Šiemet pirmas „Garažiuko–Kaminuko“ etapas buvo surengtas balandžio mėnesį, antras – lapkritį.

„Siekiame užkirsti kelius aplinkos teršimui transporto priemonių atliekomis. Norime, kad žmonės suvoktų, kokios gali būti neteisėti ar netinkami veiklos padariniai, žala aplinkai ir sveikatai“, – sakė AAD atliekų tvarkymo kontrolės skyriaus patarėjas Paulius Rutkauskas.

Rengė reidus

Per antrą akcijos etapą patikrinti 234 ūkio subjektai ir 280 fizinių asmenų. Atlikti 148 tiksliniai reidai, užfiksuotas 61 pažeidimas, skirta administracinių nuobaudų už 1 605 eurus ir skirti septyni privalomi nurodymai.

Kaune užfiksuoti 32 pažeidimai, Marijampolėje – 25, Panevėžyje – 17. Mažiausiai – po tris pažeidimus – aptikta Klaipėdoje, Utenoje ir Vilniuje.

Daugiausia nuobaudų skirta Kaune – 18. Nedaug atsiliko marijampoliečiai ir šiauliečiai (po 13). Nė vienos nuobaudos neskirta Vilniuje, dvi – Utenoje, trys – Klaipėdoje.

Aplinkosaugininkai reidus organizavo bendradarbiaudami su Valstybinės darbo inspekcijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, savivaldybių, policijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistais.

Pažeidėjams – per kišenę

AAD primena, kad įmonės, kurių veikloje susidaro pavojingų ir nepavojingų atliekų (išskyrus tam tikras teisės aktuose numatytas išimtis), atliekų susidarymą turi įtraukti į apskaitą Vieningoje gaminių, pakuočių ir atliekų apskaitos informacinėje sistemoje (GPAIS).

ENTP ardymo veikla, neturint leidimo arba nesilaikant nustatytų sąlygų, fiziniams asmenims užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 300 iki 1 700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1 150 eurų.

Juridiniams asmenims, neturintiems leidimo ENTP ardymo veiklai, numatyta bauda nuo 10 tūkst. iki 30 tūkst. eurų, o už veiklą, pažeidžiant leidimo sąlygas, gali grėsti 1 000–2 000 eurų bauda.

Už atliekų tvarkymo pažeidimus fiziniams asmenims taikoma atsakomybė nuo įspėjimo iki 4 100 eurų.

Juridiniams asmenims, perdavusiems pavojingas atliekas nelegaliems atliekų tvarkytojams, gresia bauda nuo 150 iki 55 tūkst. eurų, o atliekų apskaitos pažeidimai gali užtraukti baudą nuo 150 iki 1 400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zaliuju ir siuksliu mafija

zaliuju ir siuksliu mafija  portretas
sutare ka butinai reikia apmokestintir sukontroliuot tai kas jau ir taip jau 2 kart apmokestinta PVM gpm PSD ir visais kitais.... pavizdys padanga...perki sumoki PSD PVM GPM ekologija ir viska kas priklauso.... atvezi priduot tai tau dar nuo kilogramo ipisa indeksa ir da PVM paima... i nieko cia asmenisko tiesiog visur taip....nulupa pvm nuo pvm

statistika beveik 500 patikrinta

statistika beveik 500 patikrinta portretas
beveik 200nubausta .... isvada : jei dar kazkas bandys kokia veikla garaziuke bus apmokestintas , nubaustas grieztai negailestingai taip ka kiiems nekiltu noro..... nieko asmenisko tiesiog draust ,skraius, baust , apmokestint.... elektros mafijos siuksliu mafijos vandenu mafijos mediku mafijos geroves valstybe...viskas jums ir jusu gerovei musu mieli privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejai... emigrantai gryzkit mes jus apmokestinsim.... nenorit.... nu tada geru jum svenciu emigracijoj...xe xe

zzzzzzzz

zzzzzzzz portretas
kai tik pradeda temti,tuomet pradeda kurenti visokias kenksmingas siuksles,tokiu laiku paziurekit,tada pamatysit kokie dumai verzias is nameliu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių