Pareigūnai įspėja: tai gali kainuoti teises ar net gyvybę

Policija griežtina vairuotojų kontrolę. Per reidus didesnis dėmesys bus kreipiamas į besinaudojančius telefonu ar užsiimančius kita pašaline veikla automobilyje. Pareigūnai sako, kad naudojimasis mobiliaisiais tapo priklausomybe, kuri keliuose kelia vis didesnį pavojų.

Už naudojimąsi telefonu prie vairo yra numatytas vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Terminas – 3 mėnesiai, o pasibaigus šiai sankcijai teks išklausyti ir papildomus kursus. Praėjusiais metais už šį pažeidimą teisė vairuoti atimta kelioms dešimtis. Naudojimasis telefonu – ne vienintelė veikla, kuri draudžiama automobilyje. Kelių eismo taisyklėse bauda nuo 10 iki 12 eurų numatyta ir už valgymą, rūkymą ar kavos gurkšnojimą. 

„Valgymas vėlgi ne tas dalykas, kuris būtinas vairuojant automobilį. Tą galima padaryti prieš tai. Tačiau jeigu jūs galvojate apie užkandžiavimą, pavyzdžiui, riešutų, kurių nereikia lukštenti, gliaudymą, nemanau, kad čia didesnė problema negu radijo stoties keitimas. Jei norite nusistatyti kitą radijo stotį, dažniausiai atitraukiate nuo kelio akis ir vieną ranką nuo vairo“, – pastebi VĮ „Regitra“ gen. direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Europos Komisijos skaičiavimais, dėl išsiblaškymo prie vairo, dažniausiai – naudojimosi telefonu, – kyla iki trečdalio eismo įvykių. Policijos teigimu, tikslesnius skaičius, kiek kyla avarijų, sunku įvertinti, nes nė vienas vairuotojas neprisipažins, jog į kitą trenkėsi dėl to, kad užsižiūrėjo į telefoną.

Per beveik du mėnesius šalies keliuose jau žuvo 31-as žmogus, beveik 450 sužeista.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
daugiau rimtesnių problemų nėr. siaubas čia su ta mūsų laisve kalėjime gal mažiau draudimų negu toj mūsų laisvėj kiekvieną dieną draudžiam draudžiau

Manau,

Manau, portretas
kad snekancius telefonais vairuojant reikia griestai bausti,tai faktas.Bet ar ne per daug isismaginote uz kekviena pirstelejima atimineti teises?Prie perejos nesustoji atima,o pestieji toliau juogdamiesi is vairuotoju ir ignoruodami ket. lys po ratais.Nesugebat baudu issiieskoti,tai uz bet ka teises atimineti turbut lengviau.:) Taigi,vairuotojo pazymejimo atemimas yra pati didziausia ir drastiskiausia nuobauda soperiui kokia tik gali buti taikytina pagal admi.nuobaudas.Sneka telefonu pyst nuo 500 iki 1000e.bauda ir niekas nesnekes daugiau,o vairuotojo pazymejimas,tai kaip ir jo nuosavybe iseitu.Noriu atimu,noriu neatimu,dar pasus atiminekit ir is pilieciu sarasu isbraukit,kad baisiau butu. :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių