„Kia Sportage“ – lyderis „J.D. Power“ pirkėjų pasitenkinimo tyrime

Vokietijoje atliktame „J.D Power 2014 VOSS” („Vehicle Ownership Satisfaction Study™“) pirkėjų lūkesčių atitikimo tyrime „Kia Sportage“ modeliui pavyko užkopti ant aukščiausio laiptelio. Modelis pelnė daugiausia taškų „Compact SUV“ kompaktinių visureigių kategorijoje.

Tyrimo, kuriame žmonės vertina kiek atitinka lūkesčius Vokietijoje pirkti automobiliai ir jų gamintojai, ataskaitoje buvo paminėti ir kiti „Kia“ modeliai, įskaitant populiarųjį „cee‘d“ ir „Rio“, o kompanija pirmą kartą pateko į geriausių automobilių gamintojų „Top 10“ sąrašą.

Apklausoje dalyvavo daugiau nei 18 tūkst. Vokietijos vairuotojų. Internetu pildomoje apklausoje jie įvardijo pasitenkinimo savo automobiliais lygį. Vairuotojų buvo prašoma įvertinti savo transporto priemonės kokybę, patikimumą, patrauklumą ir eksploatacines išlaidas.

Vairuotojų pasitenkinimas „Sportage“ modeliu siekia 83,6 proc.(VOSS indeksas). Šis automobilis užėmė pirmąją vietą kompaktinių visureigių kategorijoje ir buvo šeštas bendrai tarp visų išvardintų automobilių. Apklausoje puikiai sekėsi ir „cee‘d“ (antra vieta „kompaktinių“ automobilių kategorijoje, 81,2 proc.), „Rio“ (trečia vieta „mažų automobilių“ kategorijoje, 81,3 proc.) ir „Venga“ (ketvirta vieta „mažųjų vienatūrių“ kategorijoje, 77,4 proc.) modeliams.

„Kia Venga“ gavo „Geriausio mažo vienatūrio“ titulą Didžiosios Britanijos žurnalo „What Car?“ 2014 m. apdovanojimuose. „J.D. Power“ rezultatai taip pat nudžiugino. B segmentui priklausantis „Kia“ vienatūris bendrojoje apklausų lentelėje užima 16 vietą, o jo įvertinimas siekia 79,7 proc.

Reitinguojant geriausius automobilių gamintojus Vokietijoje „Kia“ pasiekė 10 vietą, palypėdama 5 laipteliais aukščiau negu buvo 2013 metais. Nuo 2012 m., kai „Kia“ užėmė 17 vietą, gamintojas pasiekė didžiulį progresą.

„Įtakingasis „J.D. Power“ tyrimas suteikia vairuotojams galimybę visam pasauliui pranešti ar jie yra patenkinti savo automobiliais. Vos tik pasirodęs prekyboje „Kia Sportage“ tapo neįtikėtinai populiarus. Ir šis rezultatas yra „Kia“ prekinio ženklo ir produktų ilgalaikio kokybės tobulinimo bei klientų pasitenkinimo įrodymas,“ – sakė „Kia Motors Europe“ marketingo viceprezidentas Arturas Martinsas.

„Sportage“ yra geriausiai parduodamas „Kia“ modelis Europoje. 2013 metais buvo parduoti 89 553 automobiliai. Lyginant su metais anksčiau, pardavimai pakilo 10,5 proc. „Žilina“ gamykloje Slovakijoje pagamintas atnaujintas modelis Europoje buvo pradėtas pardavinėti šių metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių