Kaip tinkamai paruošti garažą žiemai?

  • Teksto dydis:

Nesvarbu, ar garaže meistraujate, ar norite apsaugoti įrankius nuo žiemos šalčių, svarbiausia – tinkamai paruošti garažą žiemai. Pasirodo, tai padaryti nėra itin paprasta, tačiau, laiku ėmusis darbų, galima užtikrinti, kad per žiemos šalčius nenutiks nieko blogo nei garaže saugomiems daiktams, nei jame esančioms sistemoms.

Apšiltinimui naudokite akmens vatą. Jos plokštės puikiai tinka  garažams, dirbtuvėms apšiltinti. Be to, jos atsparios ugniai, taigi gaisro atveju gali sulėtinti liepsnos plitimą. Jos nesugeria ir vandens, drėgmės, taigi mažesnė tikimybė, kad supelys. Akmens vatos plokštės dėl savo tankio puikiai sulaiko ir garsą. Plokštes lengva tiksliai supjaustyti, jų dalis galima glaudžiai sudėti, nereikės jų suveržti ar pan., tad jos tinka ir luboms apšiltinti.

Garaže neturi būti plyšių – tada viduje bus šilčiau, o šiluma neišeis į lauką. Kaip patikrinti, ar nėra plyšių? Uždarykite garažo duris, uždekite šviesą ir pažiūrėkite, ar iš lauko arba iš vidaus pro duris nesklinda šviesa. Jei sklinda, vadinasi yra plyšių arba sandarinimo juostelės susidėvėjo ir jas reikia pakeisti. Laikui bėgant guminės sandarinimo juostelės susidėvi, dažniausiai jos – vienos iš pirmų garažo durų dalių, kurias derėtų pakeisti. Tad, ruošiant garažą žiemai, verta apžiūrėti, ar nėra matomų problemų – įtrūkimų, atšokusių vietų, sukietėjusių, trupančių dalių, o esant reikalui, pakeisti sandarinimo juostą. Be to, visada reikia sandarinti jungiklius, kištukinius lizdus, nes 2–5 proc. oro patenka pro kištukinius lizdus lauko sienose. Galiausiai patariama apkamšyti ir garažo durų rėmą, kad pro jį į vidų neitų šaltis.

Jei nutarėte savarankiškai apšiltinti garažą, galite įsigyti stiklo vatos plokščių. Svarbu išsirinkti tinkamą storį – stiklo vatos plokštę reikia sutvirtinti, atpjauti ją tinkamo dydžio, kad sandariai, be ne per daug užpildytų tarpus.

Apšiltindami garažą, nepamirškite durų. Būna pirkti įvairių apšiltinimo priemonių specialiai garažo durims – polistireno putplasčio plokščių, šviesą atspindinčių kampų apsaugų, stiklo vatos plokščių. Pasirinkta apšiltinimo medžiaga turi sandariai užpildyti garažo durų plokštes. Įspėjama, kad nišoje įmontuotas durų plokštes sunkiau apšiltinti, tad tokiu atveju patartina samdyti specialistą.

Kaip šildysite? Veikiausiai lengviausia būdas – įtaisyti vienos zonos šildymo sistemą su šilumos siurbliu. Jei neturite galimybių įmontuoti garaže šildymo sistemos, verta įsigyti elektrinį šildytuvą ar elektrinį radiatorių. Svarbu pasitarti su profesionalu, kuris galėtų apskaičiuoti, kiek tokių šildymo elementų reikės, arba kokiam plotui jie skirti, kad būtų užtikrintas maksimalus įmanomas šilumos kiekis. Garažo šildymo įrenginys turi ne tik šildyti patalpą, bet ir saugoti, kad neatsirastų pelėsis.


Šiame straipsnyje: Garažasžiemaapšiltinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių