Kaip automobilio įlenkimai gali dingti greitai ir be dažymo?

  • Teksto dydis:

Įlenkimai ant durelių ar kitose automobilio vietose – tokios nemalonios staigmenos verčia keiksnoti sausakimšas prekybos centrų aikšteles ir neapdairiai besiparkuojančius kaimynus. LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ pasidomėjo, kaip tokie įlenkimai gali dingti greitai ir be jokio dažymo.

Automobilių „bučiniai“ į priekį ar į galą jau yra tapę kasdienybe. Tiesa, užfiksuoti šiuos „bučinius“ pavyksta ne visada. Dažniausiai jų pasekmes automobilių savininkai pastebi kur kas vėliau. Ypač tie, kurie automobilius stato sausakimšuose daugiabučių kiemuose.

Kaip reaguoja tokias „dovanėles“ radę vairuotojai? Kai kurie pakeiksnoja nemokšas kaimynus, „užsimerkia“ ir važiuoja toliau. Kitus bet koks įlenkimas ant automobilio labai erzina, todėl, ilgai nedelsdami, jie suka pas meistrus.

Tiesinimas, glaistymas, perdažymas, o kartais – net ir naujos detalės paieška. Įprastai procesas trunka ilgai. Pasitaiko, kad po remonto ir dažų atspalvis skiriasi, ir idealaus lygumo nėra, ir piniginė kaip reikiant suplonėjo.

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ paieškojo alternatyvių įlenkimų lyginimo būdų. Interneto platybėse vaizdų, kaip  stebuklingai dingsta įlenkimai, – daugybė. Tik ar tokių stebukladarių rastume čia, mūsų krašte? Meninio lyginimo specialistais save vadinantys meistrai iškart demonstruoja, ką sugeba.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.


Šiame straipsnyje: automobiliaiįlenkimaidažymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių