„Ferrari“ komanda – kol kas greičiausia

  • Teksto dydis:

Automobilių „Formulės-1“ sezonas prasidėjo neįprastai: bendros rikiuotės lyderių trijulėje kol kas nėra nei septyniskart pasaulio čempiono Lewiso Hamiltono, nei kito favorito Sebastiano Vettelio.

Bendražygių dublis

2022-ųjų „Formulės-1“ pasaulio čempionatas startavo Bahreine, „Sakhir“ trasoje.

Sėkmingiausiai važiavo „Ferrari“ komandos atstovas Charlesas Leclercas – tai buvo pirma jo pergalė nuo 2019 m. Antrą vietą užėmė kitas „Ferrrari“ pilotas – Carlosas Sainzas.

Trečias buvo L.Hamiltonas („Mercedes“). Dėl bolido gedimo lenktynių nebaigė 2021 m. čempionas Maxas Verstappenas („Red Bull“).

„Paskutinius dešimt ratų galvojau tik apie iš variklio sklindančius keistus garsus. Apie tai įspėjau inžinierius, jų padrąsinantys žodžiai buvo su aiškiai jaučiama nerimo gaida, tačiau tai mane netgi pralinksmino. Kai sužinojau, kad problemų turi ir Maxas, tariau sau ir varikliui: nagi, kas bus – tas bus, dar paspauskime, kad finišuotume“, – po varžybų kalbėjo Ch.Leclercas.

Griaudėjo sprogimai

Antras etapas buvo surengtas Džidoje (Saudo Arabija), „Corniche“ trasoje.

Šiame regione su Saudo Arabija kovojantys Irano remiami Jemeno sukilėliai prieš pat varžybas raketomis atakavo naftos saugyklas Džidoje.

Po derybų su „Formulės-1“ komandų vadovais ir Saudo Arabijos pareigūnais, Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) pranešė sulaukusi garantijų, kad lenktynės bus saugios.

Avarija: M.Schumacherio sulamdytas „Haas“ komandos bolidas – į metalo laužą. / Scanpix nuotr.

Per kvalifikacijos varžybas „Haas“ komandos atstovas Mickas Schumacheris viename posūkių nesuvaldė bolido ir trenkėsi į apsauginę trasos sieną.

Sportininkas rimtesnių sužalojimų išvengė – tai patvirtino Karaliaus Fahado ginkluotųjų pajėgų ligoninėje Džidoje atlikti išsamūs tyrimai, tačiau vokietis praleido pagrindines lenktynes.

Laukia Australija

Šįkart sėkmė lydėjo M.Verstappeną, antras buvo Ch.Leclercas, trečias – C.Sainzas.

„Mes labai gerbiame vienas kitą, todėl mūsų konkurencija – itin efektinga“, – apie lenktyniavimą su Ch.Leclercu sakė M.Verstappenas.

L.Hamiltonas užėmė tik dešimtą vietą, o 2021 m. prizininkas suomis Valtteris Bottasas dėl automobilio gedimo nebaigė etapo.

Su „Ferrari“ komanda buvo susitikęs žinomas futbolininkas Zlatanas Ibrahimovičius.

„Milan“ klubui atstovaujantis žaidėjas garaže turi „Ferrari Monza SP2“, tad neatsitiktinai savo autografe lenktynininkams pažymėjo: „Pirkdamas Z.Ibrahimovičių – nusiperki „Ferrari.“

Trečias „Formulės-1“ pasaulio čempionato etapas numatytas balandžio 10-ąją Australijoje.

Rikiuotė

Bendra įskaita po 2 etapų:

1. Ch.Leclercas (Monakas, „Ferrari“, 45 taškai), 2. C.Sainzas (Ispanija, „Ferrari“, 33 tšk.), 3. M.Verstappenas (Nyderlandai, „Red Bull“, 25 tšk.), 4. G.Russellas (D.Britanija, „Mercedes“, 22 tšk.), 5. L.Hamiltonas (D.Britanija, „Mercedes“, 16 tšk.), 6. E.Oconas (Prancūzija, „Alpine“, 14 tšk.), 7. S.Perezas (Meksika, „Red Bull“, 12 tšk.), 8. K.Magnussenas (Danija, „Haas“, 12 tšk.), 9. V.Bottasas (Suomija, „Alfa Romeo“, 8 tšk.), 10. L.Norrisas (D.Britanija, „McLaren“, 6 tšk.), 11. Y.Tsunoda (Japonija, „AlphaTauri“, 4 tšk.), 12. P.Gasly (Prancūzija, „AlphaTauri“, 4 tšk.), 13. F.Alonso (Ispanija, „Alpine“, 2 tšk.), 14. Z.Guanyu (Kinija, „Alfa Romeo“, 1 tšk.).


Šiame straipsnyje: automobiliaiferarriFormulė-1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių