Ekspertas patarė, kaip prižiūrėti automobilį žiemos metu

  • Teksto dydis:

Purvas ir gatvėse barstoma druska šiuo metų laiku savo automobilį prižiūrinčiam vairuotojui kelia ne pačias geriausias emocijas. Išlaikyti automobilį švarų reikia ne tik laiko, bet ir solidžių finansinių resursų. Kita vertus, kaip teigia ekspertai, neplautas automobilis ilgainiui gali kainuoti gerokai daugiau.

Švariame automobilyje ir saugiau, ir maloniau

„Dažnai atrodo, kad automobilį švarų laikome tik dėl estetinių priežasčių. Deja, yra visiškai kitaip. Automobilio nešvara turi įtakos ne tik kėbulo gedimams, tačiau ir bendrai eismo saugumui“, – tikino automobilių plovyklų technologine įranga prekiaujančio „Cosmica serviso“ atstovas Andrius Jonušas.

Kaip pasakoja ekspertas, žiemą ant automobilio kėbulo besikaupiančios druskos, o vasarą – rūgščios paukščių išmatos gali pridaryti nemažai žalos. Štai plaudami automobilį plovykloje, pasirūpiname ne tik jo švara, tačiau ir apsaugome nuo nuolat besikaupiančio purvo: „Automobilį plauti rekomenduojama tada, kai jis išsipurvina, tačiau ne rečiau nei du kartus per mėnesį. Plovykloje nuplautas automobilis padengiamas vaško sluoksniu, kuris apsaugo nuo nešvarumų kaupimosi tiesiogiai ant kėbulo, taip pat nuo ultravioletinių saulės spindulių poveikio“, – pasakojo A. Jonušas.

Numojantiems ranka į automobilio švarą, pašnekovas primena, kad kai kuriais atvejais vairuotojai pažeidžia ir Kelių eismo taisykles, pavyzdžiui, kai purvas taip padengia automobilio numerius, kad jie tampa nebeįskaitomi. Purvini priekiniai žibintai, kaip ir nešvarūs automobilio stiklai, taip pat kelia grėsmę saugumui kelyje.

„Vis dėlto, automobilių priežiūros kultūra Lietuvoje gerėja. Anksčiau matydavome metų metus neplautus automobilius. Dabar, kai plovyklų pasirinkimas ir kainų spektras platus, švarių automobilių keliuose daugėja“, – apibendrina pašnekovas.

Siūlo neribotą automobilio plovimą

Lietuviško degalinių tinklo „Viada“ duomenimis, vairuotojai į automatinę plovyklą vidutiniškai užsuka 2–3 kartus per mėnesį. Vis dėlto, tokiu metų laiku, kai gatves dengia ne tik purvas, bet ir druska, automobilį gali tekti plauti dažniau, todėl savo klientams „Viada“ pasiūlė neribotą plovimą vos už kelių plovimų kainą.

„Atnaujindami savo mobiliąją programėlę, daug dėmesio skyrėme vartotojų patirčiai gerinti. Iki šiol, nusipirkti plovyklos paslaugą mobiliojoje programėlėje klientai galėjo tik atvykę į konkrečią degalinę.

Nuo šiol, pirkti automobilio plovimą klientai galės iš bet kur, o kodas galios visose automatines plovyklas turinčiose „Viada“ degalinėse. Tuo pačiu, norėdami palengvinti automobilio priežiūrą, programėlės vartotojams siūlome plovimo abonementą ir galimybę už nedidelę kainą automobilį plauti kone kasdien“, – apie atnaujintas paslaugas pasakojo „Viada“ mažmeninės prekybos vadovas Vytautas Bacevičius.

Toks abonementas didžiųjų degalinių tinklų portalinėse plovyklose yra gana nauja paslauga. Abonementą klientai įsigys programėlėje, o juo pasinaudoti galės atvykę į bet kurią iš penkiasdešimties „Viada“ plovyklų ir net neišlipdami iš automobilio.

„Viada LT“ nuotr.

Degalinių tinkle „Viada“ klasikinis automobilio plovimas atsieina 9 Eur, tad 30 eurų mėnesio abonementas leis ne tik sutaupyti, bet ir dažniau pasirūpinti transporto priemonės švara. Klientai taip pat galės rinktis „Vaškavimo“ arba „Premium“ abonementus, kurie atitinkamai 30 dienų kainuos 35 ir 40 eurų, o pirmieji paslaugos vartotojai abonementą galės išbandyti dar ir perpus pigiau.

Abonemento paslauga teikiama „Viada“ mobiliojoje programėlėje, galioja visoje Lietuvoje. Paslauga skirta tik fiziniams asmenims.

Apie „Viada LT“

„Viada“ – 130 degalines Lietuvoje bei 100 degalinių Latvijoje jungiantis degalinių tinklas, vykdantis ne tik mažmeninę, bet ir didmeninę prekybą degalais. „Viada LT“ yra Lietuvos akcininkų valdoma bendrovė. Bendrovė patenka į 500 didžiausių ir pajėgiausių Vidurio ir Rytų Europos įmonių sąrašą (278 vieta), kurį sudaro verslo rizikos valdymo bendrovė „Coface“. 2021 metais „Viada“ apyvarta siekė daugiau kaip 830 mln. eurų, 2022 metais – daugiau kaip 1 mlrd. eurų. 2022 metais bendrovėje dirbo 1137 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Piecynykas \\\\\.../////

Piecynykas  \\\\\...///// portretas
Nevažinėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių