Draudikai: automobilių draudimas brangs

  • Teksto dydis:

Per porą metų bent 50 proc. brangęs vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas gali augti ir toliau, o draudimo ekspertai ragina susitaikyti su tuo, kad po kelerių metų drausti automobilį gali kainuoti ir dvigubai brangiau, rašo portalas lrt.lt.

Nuo šios savaitės iš draudikų už avarijoje patirtą neturtinę žalą bus galima reikalauti kad ir iki 5 mln. eurų. Nauja neturtinės žalos riba galios tik naujai sudaromoms sutartims.

Draudikai ramina, kad bent jau kol kas dėl to įmokos nedidės, nebent teismai pakeis praktiką ir ims priteisti nukentėjusiesiems šimtus tūkstančių ar milijonus. Tokiu atveju, padidėjusias draudikų išlaidas turės padengti visi vairuotojai.

"Tiesiog mūsų pozicija yra tokia, kad tiek Lietuvos bankas, tiek Konkurencijos taryba turėtų atidžiai prižiūrėti būtent civilines draudimo kainas, jų kilimą. Tai yra ne nereguliuojama sritis. Šią kainą reguliuoja konkurencija, tai tiesiog norėtųsi, kad ta konkurencija būtų reali Lietuvoje", - sako Draudėjų asociacijos direktorius Tomas Paulauskas.

Šiuo metu draudimo bendrovės paprastai neturtinės žalos išmoka vidutiniškai po kelis tūkstančius eurų. Jei teismai priteisia virš 5 tūkst. eurų, likusią sumą tenka padengti kaltininkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir

Nu ir portretas
kokia ta neturtinė žala, už kurią galima prisiteisti penkis milijonus? Pavyzdžius pateikti prašyčiau!

Anonimas

Anonimas portretas
Kada šitiems plėšikams uždės apynasrį juk draudimas privalomas tai jis turi būti būtinai reguliuojamas o ne leidžiama savivaliauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių