Dakaro ralio dalyviai susitiks Aukštaitijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių ralio čempionate laukiama Dakaro lenktynių dalyvių – Rokiškio ir Zarasų apylinkėse pasirodys Vaidotas Žala, Benediktas Vanagas bei Šarūnas Paliokas.

Sezoną pradėjo Kelmėje

Liepos 31–rugpjūčio 1 d. Aukštaitijoje numatytas šalies automobilių ralio čempionato etapas.

Dėl netinkamų oro sąlygų buvo atšauktos sausį ir vasarį turėjusios vykti lenktynės, vėliau varžybų kalendorių sujaukė karantinas, tad pirmi startai šį sezoną buvo liepos 10–11 d. Kelmėje.

Tąkart Žemaitijos ralį laimėjo Vaidoto Žalos ir latvio Andrio Malnieko ekipažas, atstovavęs "Agrorodeo" komandai.

"Toyota Hilux" visureigiai startuos pirmieji, todėl jų pasirodymas praneš ir apie netrukus prasidėsiančias lenktynes.

Antrą vietą bendroje įskaitoje užėmė latviai Janis Vorobjovas ir Ivo Pūkis, trečiąją – "Autorikonos" lenktynininkai Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas.

Finišo nepasiekė 24 ekipažai iš 86 startavusių, dauguma automobilių sustojo dėl techninių gedimų. Rimtesnę avariją patyrė tik latviai Janis Sala ir Janis Bruzinskis, važiavę "Audi 90 Quattro". Nulėkę nuo kelio beveik neapgadino savo automobilio, tačiau patys atsidūrė medikų rankose. Vienam iš jų lūžo raktikaulis, kitam – pora šonkaulių.

Kelmėje laimėjęs 11 greičio ruožų iš 12-os, V.Žala ruošiasi lenktyniauti ir Aukštaitijoje.

Atliks saugumo misiją

B.Vanagas su šturmanu Mindaugu Čepuliu ruošia visureigį "Toyota Gazoo Racing Hilux", kuriuo Dakaro ralyje pasiekė Baltijos šalių rekordą.

"Toyota Gazoo Racing Hilux" riaumos Radviliškio ir Zarasų apylinkėse.

Kitą "Toyota Hilux" ekipažą sudarys Edvinas Juškauskas ir šturmanas Š.Paliokas, 2003 ir 2009 m. Dakaro ralio dalyvis (pirmiausia važiavo visureigiu su Aurelijumi Petraičiu, vėliau – motociklu).

Abu "cross-country" tipo automobiliai klasikinio ralio trasose atliks saugumo misiją – stebės, ar žiūrovai nepažeidžia taisyklių, ar jų nėra draudžiamose vietose, vertins trasos tinkamumą lenktynėms ir visą informaciją perduos atsakingiems varžybų pareigūnams.

"Toyota Hilux" visureigiai startuos pirmieji, todėl jų pasirodymas praneš ir apie netrukus prasidėsiančias lenktynes.

Anot B.Vanago, galimybė pirmą kartą Lietuvos ralio trasose pamatyti "Toyota Hilux" atsirado dėl visą pasaulį sukrėtusių įvykių – COVID-19 pandemija užkirto kelią išmėginti jėgas "Cross Country Bajas" varžybose, tad "Pitlane" komandai teko iš naujo sudėlioti strategiją.

Startuos ir svečiai

Varžybos Aukštaitijoje bus ne vien Lietuvos automobilių ralio čempionato, bet ir Latvijos bei "Baltic Rally Trophy" etapas.

Vadinasi, tarp dalyvių turėtų būti pasaulio ralio čempionato "WRC-2" lenktynininkas rusas Nikolajus Griazinas, dukart Europos ralio kroso čempionas latvis Reinis Nitišas, Suomijos čempionas Teemu Asunmaa, kylanti ralio žvaigždė keturiolikmetis lenkas Hubertas Laskowskis.

Rugsėjo 4–5 d. planuojamas Elektrėnų ralis, o 25–26 d. – lenktynės Druskininkuose.


Šiame straipsnyje: DakarasŽemaitijos ralisralis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių