Vežėjams įdarbinti ukrainiečius tapo dar sunkiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos bendrovės jau pateikė arti 200 prašymų įtraukti jas į Patvirtintų įmonių sąrašą, į vadinamąjį baltąjį sąrašą, kuris leidžia paprasčiau įdarbinti trečiųjų šalių piliečius, tačiau kol kas kai kuriems verslininkams procesai tik pasunkėjo, o ekspertai sako, kad šis palengvinimas didelio poveikio neturės – dėl užsieniečių įdarbinimo būtinas sisteminis požiūris, rašo „Verslo žinios“.

„Baltasis sąrašas yra gera priemonė. Tačiau šiemet transportininkams įdarbinti vairuotojus iš užsienio, ypač iš Ukrainos, pasidarė dar sudėtingiau. Nuo metų pradžios Darbo birža išplėtė profesijų, kurių darbuotojų trūksta Lietuvoje, sąrašą ir papildomai į jį įtraukė 10 statybininkų profesijų. Norinčių dirbti Lietuvoje skaičius išaugo, ir Migracijos departamentas, konsuliniai skyriai Ukrainoje nebespėja tvarkyti dokumentų dėl pajėgumų stokos“, – sako Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava" prezidentas Erlandas Mikėnas.

Anot Lietuvos vežėjų sąjungos generalinio direktoriaus Sigito Žiliaus, valstybė, išplėsdama profesijų sąrašą, turėjo iš anksto pasirengti tam, kad norinčių dirbti Lietuvoje bus daugiau, ir numatyti papildomų išteklių: „Reikėjo planuoti ir šiek tiek, bent laikinai, sustiprinti konsulines tarnybas tose šalyse, iš kur pas mus atvyksta. Gal reikėjo pagalvoti ir apie konsulinius skyrius keliuose Ukrainos miestuose, ne tik Kijeve“.

Šiuo metu sprendimai priimti dėl 84 įmonių prašymų, 74 iš jų – teigiami. Didžiąją sąrašo dalį sudaro vairuotojų užsienyje ieškančios transporto ir logistikos įmonės ir viena kita statybos bei pramonės bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
saviems moketi nenori ir priima uz pusdyka svetimus.PASIULYMAS----uz kiekviena priimta migranta darbdavys moka valstybei dviguba mokesti

Matos ka tinginiai raso komentarus

Matos ka tinginiai raso komentarus portretas
LT vairuotojai tokie mandri ka be 75eur i diena ne pirsto nenori pajudint. Kad ir kaip as nemegstu tu kitatauciu, bet su jais dirt daug lengviau (aisku rus kalba biski erzina). Pasakei, padare ir dar aciu pasako, kad darbo davei. Tuo tarpu musu tauta sako- "pagalvosiu ar as siandien nusiteikes kazka veikti". Kam nera teke susidurti tie labai nuvertina hoholus bulbasus. Manau kam nera teke susidurti tiem cia labai sirdi skauda. Kazkas netingi dirti, o kas tingi pirsta pajudint visada kartoja ta pacia fraze. "Cia tie verslininkai, vergvaldziai...."

jo

jo portretas
lietuvius varo ,o priima haholus is rytu ir babajus is vakaru.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių