Telecentras prašo ištirti galimą mobiliojo ryšio operatorių kartelį

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) kreipėsi į Konkurencijos tarybą su prašymu pradėti tyrimą dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimo, įtardamas galimą mobiliojo ryšio operatorių kartelį derinant veiksmus dėl dalyvavimo radijo dažnių aukcione.

Bendrovė mano, kad operatorių susitarimai ir bendradarbiavimas, siekiant suderinti veiksmus bei situacija, kai operatoriai su Ryšių reguliavimo tarnyba neviešai derina būsimo aukciono sąlygas, galimai pažeidžia konkurencijos teisės reikalavimus ir kitų potencialių aukciono dalyvių, tarp jų ir Telecentro, teises ir teisėtus interesus.

Telecentro įtarimus sukėlė trijų mobiliojo ryšio operatorių šių metų liepos 2 dieną išsiųstas kreipimasis į Lietuvos Respublikos Prezidentę, Vyriausybę, Susisiekimo ir Finansų ministerijas, Seimo informacinės visuomenės plėtros komitetą ir Ryšių reguliavimo tarnybą, kuriame operatoriai sutartinai teigia palaikantys RRT parengtą aukciono projektą ir sutartinai nurodo, kokios sąlygos turi būti įtrauktos į aukciono sąlygų aprašą.

„Viešajai konsultacijai paskelbtas aukciono sąlygų aprašo projektas parodė, kad operatorių sutartinai pateikti nurodymai galimai buvo paveikūs. Dauguma operatorių rašte nurodytų nuostatų į projektą buvo perkeltos beveik pažodžiui, nustatant potencialiems rinkos dalyviams neproporcingai aukštus ir sunkiai įgyvendinamus reikalavimus. Todėl, atsižvelgdami į įtariamus operatorių pažeidimus bei galimų neigiamų pasekmių konkurencijai ir vartotojams mastą, paprašėme Konkurencijos tarybą visas su šiuo klausimu susijusias aplinkybes ištirti,“ – sako Telecentro generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Atliekant tyrimą, Telecentras yra pasirengęs bendradarbiauti su Konkurencijos taryba ir teikti visą jam žinomą ir tyrimui reikalingą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių