Sprendžiama valstybinės įmonės „Infostruktūra“ ateitis

  • Teksto dydis:

Politikų kabinetuose sprendžiamas valstybinės įmonės "Infostruktūra", valdančios tinklus, kuriais valstybės institucijos keičiasi duomenimis, likimas - vertintas ir bendrovės naikinimo bei funkcijų perdavimo scenarijus, informuoja portalas 15min.lt.

Neslepiama, kad jaučiamas spaudimas ir iš privačių bendrovių, kurios imtų teikti duomenų perdavimo paslaugas tūkstančiams valstybės įstaigų - čia akys krypsta į bendrovė "Teo LT", kuriai priklauso 84 proc. duomenų perdavimo rinkos. Neabejojama, kad nelikus "Infostruktūros", valstybės duomenų perdavimas taptų "Teo LT" rūpesčiu.

Susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas portalui teigė, kad bendrovės ateitis šiuo metu sprendžiama, tačiau visiškai aišku, kad ji naikinama nebus. "Siūlėme Vyriausybei palikti "Infostruktūrai" tik valstybės tinklų saugumo užtikrinimą, bet tam nebuvo rasta sutarimo tarp institucijų, todėl mes ieškome sprendimų, kokia apimtimi ši įmonė toliau galėtų vykdyti savo veiklą. Ji turi save išlaikyti. Niekas nesiruošia šiai įmonei skirti pinigų. Tai valstybinė įmonė, bet ji veikia rinkoje. Iš subsidijų ji gyventi negali," - aiškino viceministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių