Nemėgstu saldžios duonos, kartą buvau nupirkęs šitos pačios - saldumas didesnis, nei mano mėgiamo šokolado (kuris 85%), nepamenu kada ragavau tiek saldžią. Net nesuvalgiau visos, dalį išmečiau. Jei kam klausimas, kodėl deda tiek cukraus - nes kepa iš šlamštiškų miltų, iš kurių iškepus be cukraus niekas nevalgytų. Biznis!
Nenuostabu, matome kaip dirba veterinarijos tarnyba, tik po skundo apsilankė, o be skundo tik ateina pinigų pasiimti. Ir taip vyksta net ir PC centruose. Juk apie užkrestą mėsa irgi gauname iš pirkėjų, kurie jau apsinuodijo, ar atliko tyrimą. Tai kam ta maisto veterinarinė?
Duonoje ir visuose kituose kepiniuose didžiausias blogis yra miltai. Kviečiuose, rugiuose, miežiuose ir kvietrugiuose yra labai didelis kiekis glitimo. O tada dar cukrus, dar jeigu kokių transriebalų prideda. Nevalgomi produktai gaunasi.
Saldikliai irgi turi tam tikrą kiekį turėti. Jis kaip ir cukrus nėra sveikas. Pavyzdžiui, Pilos kefyro butelį 1,5% riebumo, yra 4,6 g angliavandenių, iš kurių tiek pat 4.6 g cukraus. Ne saldiklis, bet cukrus. Gamintojas yra "Mlekpol" Lenkija. Štai ir valgome. Žiūrėjau į Lietuvos gamintojų kefyrą ir riebumas kitoks, bet cukrus su anglevandeniais ne ką skiriasi
Čia tik liadkalnio viršūnė....nes nuodija dauguma pramones ir gamintojų.....tik niekas nekalba ,dauguma gauna atkatus ir tyli....ypač mėsos perdirbejei
As nezinau kaip labaratorijoje ten dalykai vyksa bet dabar yra saldikliu be kaloriju. Ir cukrus pats kaip ingredientas nera jau nesveikas, bet jei sergat ir negalit tai nezinau kaip cia yra su tikru cukrum ir tais saldikliais
Man yra priešdiabetas ir aš visuomet žiūriu kiek yra duonoje cukraus.yra tekę valgyti duona.kurioje rodo mažai cukraus.bet labai saldi.tai sukele ytarimų.man atrodo kad Mortos.na manau jie daro nusikaltimą.ir tai yra netoleruotina.Ačių straipsnio autoriui.kuris išsiaiškino teisybę.
Kažkam cukrus nepatiko ir jis kelia alermą,nes tai jam pasaulio pabaiga.Juk jei nedėsi cukraus duona bus tada rugšti,
bet jis to nesupranta.Yra duonos įvairios be cukraus,tai tegul ir perka.Bet ten ne visi gali ją valgyti,nes ji rugšti.
Štai kur visatai esmė.
Tada ,tikslų cukraus kiekį,reikia parašyti ir etiketėje.Kas norės pirks,bet slėpti neverta,vistiek tiesa išaiškės,kas ir įvyko.O dar vakar rašė,kad duona kepama Latvijoje.
Tevas sako atrado duona... valge sita butent del to kad cukru mazai, jis segra cukralige. Vaikams zinoma tevai nerupi ir daugiau nei apie save galvot nemoka..
Ar duona saldi ar rūgšti vienodai kelia rūgštį. Cukrus labai kenkia. Geriau jos nevalgyti nei sergančiam, neinsveikam. Laikas susivokti, kad cukrus- nuodas
CUKRU VALGEM VISA GYVENIMA IKI DRAUDIMO.NORS CUKRU TIKRA VISUR DETU O DEDA CHEMIJA VISUR.VIS KAS NORS PAVOJINGA/CUKRUS MIRTIS TAI TAUPO XEMIJA MAITINA.MORTA VALGAU SKANI DUONA
mes jau daug metų perkame duoną "Jonė" iš 100 % ruginių miltų : be mielių ir cukraus, natūraliai rauginta duonytė. Ją kepa kepykla "Baltasis pyragas". Nei per pigi, nei per brangi : šiuo metu beveik visuose prekybcentriuose kepaliukas 800 g kainuoja 2,09 - 2,19 Eur. Mums tinka ir patinka, duona skani, skalsi, ilgai nepelyja - panaši į naminę. Kažkada kepdavau namie, o dabar jau kokie 5-6 metai "nesiterlioju" su raugais ir tešlomis ,- DĖKUI "Baltajam pyragui".
manau, šia situacija galėtų pasinaudoti koks nors diabetikas, kuris paduotu į teismą šiuos gudručius ir prisiteistų žalą už sveikatos sugadinimą. Pvz kokioj amerikoje jau senai būtų paduoti į teismą, bet čia lietuva.
Jei vien tik ta duona maitintųsi - gal ką ir prisiteistų. Bet tai iš principo neįmanoma, nes jei duonoj cukraus net ir 0% būtų, ji vis tiek bus beveik vien tik greit įsisavinami angliavandeniai ir diabetikui daugiausia bus galima suvalgyti kokia pora riekučių per parą.
cukrus tai baikės , kur kas blogiau kad duona bei balti gaminiai kepami beveik be miltu , tarkim lidl iš nedidelio gabalėlio tešlos išpučia didžiausia gamini , - visagalės chemijos dėka .
Nereikia pist proto , Lietuvos kepėjo t.y. mentoros duona kraupiai saldi ir ne nuo miltu [geru žulikėliu reikia buti taip sugalvoti] . Sažine prarade kepyklu savininkai , reikalauja technologu kepti kuo pigesne duona .
padėkokit žmogui už pastangas vietoj š*do malimo ir kritikavimo. Mokate savo pinigus už tai, kad jums nuodus pardavinėja. Čia rado cukrų, o kiek dar kitų "slaptų ingredientų" pramoninkai prideda??? Kodėl 20-mečiai serga vėžiu? nekilo niekam klausimų? Tokiems gamintojams turėtų anuliuoti licenciją ir vadovus į teismą už sąmoningą tautos genocidą
Sąmoninga "klaida", nes dabar išsivynios, kad tiesiog techninė klaida, pametė vienetuką netyčia... labai gerai, kad patikrino. Tik, kodėl netikrina maisto tarnyba? Gal sumažėtųmelagienų. Mortos duona su raugu yra net labai saldi, neperkame jos. Va, žmogus nepatingėjo, padarė tikrai pilietišką darbą. Ačiū jam.
Šokiruoja, kad cukraus rado? Vai vai... Nuo tos cukraus baimės "sveikuoliai" jau iš proto kraustosi. Džiaukitės, kad ne žiurknuodžių rado. O jei kokius pesticidų likučius toje duonoje ar nitratus daržovėse ištirtų, tai ir numirtų visi šokiruoti, pamatę kiek chemikalų suvalgom nė nežinodami.
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)
(be temos)