- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prekybos tinklas „Iki“ atnaujino rudens konditerijos bei kepinių asortimentą ir siūlo paskanauti prancūzų konditerio Thierry Lauvray kruopščiai sukurtų desertų ir net kelių rūšių sveikuoliškos duonos. Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė teigia, kad ruošiant rudens konditerijos naujienų receptus daug dėmesio skirta tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui skirtiems kepiniams, šaltajam sezonui būdingiems skoniams, aukščiausios kokybės produktams. Naujoji „Iki“ kepinių linija patiks ir ieškantiems sveikesnių saldėsių ar duonos alternatyvų.
Nuo gurmaniškų „Iki“ tortų iki spurgų, sveikuoliškų duonų
„Mūsų tinklas nuo seno garsėja prancūziška kepinių kokybe. Norime, kad pirkėjai arčiau namų rastų kuo didesnę konditerijos gaminių ir kepinių įvairovę, todėl du kartus per metus atnaujiname savo asortimentą. Rugsėjui įpusėjus pristatome prancūzų konditerio kruopščiai sukurtų receptūrų konditerijos gaminius, kuriuos įkvėpė šaltojo sezono skoniai – riešutai, cinamonas, mandarinai. Be to, daug dėmesio skyrėme kepinių sudėčiai. Pavyzdžiui, ieškantiems sveikesnių kepinių siūlome ir desertų be pridėtinio cukraus, laktozės, kvietinių miltų, iš džiovintų daržovių pagamintos duonos“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė.
Šaltojo sezono „Iki“ tortai puikiai tiks ne tik papuošti ypatingų švenčių stalą, bet ir pasimėgavimui prie arbatos puodelio.
T. Lauvray sako, kad kuriant naujų kepinių liniją visuomet atsižvelgiama į „Iki“ pirkėjų poreikius, sveikatingumo tendencijas, todėl norint, kad vienoje vietoje kiekvienas rastų sau tinkamą kepinį, rudenį asortimentas pasipildo itin plačiu įvairiausių skanumynų asortimentu.
„Šį rudenį „Iki“ pirkėjams pristatomos skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios naujienos. Naująjį „Iki“ desertų asortimentą papildo net keturi ypatingi tortai, dviejų rūšių pyragai bei pyragaičiai – vienas jų su pistacijomis ir avietėmis, kitas – sodraus šokolado skonio. Bandelių mėgėjai taip pat sulauks staigmenų: nuo šiol „Iki“ pirkėjams siūlomos brioche bandelės su bananų ir varškės įdaru, mėgstantiems pikantiškesnius skonius – kumpiu ir čederio sūriu. Dar viena „Iki“ naujiena – trapios tešlos spurgos su mandarinų įdaru, pynės su cinamonu, net trijų rūšių duona“, – sakė „Iki“ konditeris.
Sodrūs skoniai ir spalvos
Konditerijos naujienos ypatingai turėtų pradžiuginti tortų mėgėjus – prancūzų konditerio kurti šedevrai pasižymi ne tik ypatingai subtilia išvaizda, bet ir nepaprastais, sodriais skoniais.
„Šaltojo sezono „Iki“ tortai puikiai tiks ne tik papuošti ypatingų švenčių stalą, bet ir pasimėgavimui prie arbatos puodelio. Tortai – naujienos, patiks tiek vaisinių, gaivesnių, tiek klasikinių, ryškesnių skonių mėgėjams. Pirmoji naujiena – raudonųjų apelsinų tyrės tortas. Šis desertas puikiai tiks ir ieškantiems sveikesnių desertų alternatyvų. Jis pagamintas be pridėtinių cukrų, kvietinių miltų, laktozės. Šio torto pagrindą sudaro švelnaus skonio ryžių miltų biskvitas, raudonųjų apelsinų tyrės kremas, grietinėlė be laktozės“, – pasakojo „Iki“ konditeris.
Dar viena naujiena – kokosinis tortas pagamintas iš kokosinio biskvito, grietinėlės ir Philadelfia sūrio kremo, braškių ir aviečių tyrės želės. Klasikinių desertų mėgėjams patiks šokoladinių putėsių tortas „Versalis“, kurio sodrus šokoladinis skonis derinamas su gaiviu citrininiu kremu. Šokolado mėgėjų laukia ir dar viena staigmena – pieniško šokolado kremo tortas su mandarinais, kuris yra pagamintas iš kakavinio biskvito, pieninio šokolado bei lazdyno riešutų putėsių, sūrio kremo, pagardinto mandarinų tyre.
„Iki“ nuotr.
„Iki“ konditerijos naujienų sąraše – ne tik originalūs tortai, bet ir kelių rūšių pyragaičiai bei pyragai. Vienas jų – aguonų pyragas, pagardintas grietinėlės bei kondensuoto pieno kremu, puoštas plakta grietinėle ir aguonomis. Citrusinių vaisių mėgėjus sužavės pyragas puoštas mandarinais ir braškėmis. Jo pagrindą sudaro cukraus sirupu pagardintas biskvitas, grietinėlės, kefyro kremas su mandarinų įdaru.
Sveikuoliškos „Iki“ naujienos duonos mėgėjams
Tiems, kurie ieško sveikesnės duonos alternatyvų T. Lauvray paruošė net kelias naujienas.
„Duona – kepinys, be kurio neįsivaizduojamas kasdienis lietuvių pirkinių krepšelis. Norėdami, kad mėgstamos duonos pasirinkimą turėtų kiekvienas autentiško skonio duonos ieškotojas, paruošėme net tris naujienas. Viena jų yra klasikinio prancūziško batono alternatyva – plykyta duona su sėklomis. Ši duona pasižymi natūraliai saldžiu skoniu, salyklo prieskoniu bei pailga prancūziško batono forma. Kita baltyminė keto duona – atitinka keto mitybos principus. Didžiąją dalį šios duonos ingredientų sudaro baltymai bei riebalai, joje taip pat yra didelis kiekis sėklų“, – pasakojo „Iki“ konditeris.
Dar viena „Iki“ naujovė – sumuštiniams ypatingo skonio suteiksianti sveikuoliška daržovių duona, kuri pagaminta naudojant įvairiausias džiovintas daržoves. Pradedant morkomis, burokėliais, pomidorais ir baigiant svogūnais, pastarnokais bei šviežumo suteikiančiomis džiovintomis petražolėmis.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
10 metų minintis mentorystės tinklas jau padėjo daugiau nei 1000 jaunų verslų
Šiemet 10 metų jubiliejų minintis Inovacijų agentūros verslo mentorystės tinklas jau sujungė virš 150 mentorių ir dagiau kaip 1000 verslininkų. Nemokami patarimai finansų, teisės, el. komercijos, rinkodaros ir kitais klausimais š...
-
Teisme – 7 mln. eurų „Icor“ ieškinys Vyriausybės ginčo su „Veolia“ advokatams
Teismas toliau iš esmės nagrinės koncerno „Icor“ ieškinį, kuriuo jis iš buvusio Energetikos ministerijos kanclerio ir jos samdytų trijų advokatų reikalauja atlyginti beveik 7,3 mln. eurų vertės reputacinę žalą ir nuo...
-
Sveikatos įstaigas piktina Ligonių kasų nenoras apmokėti visų brangių tyrimų paslaugas3
Ligonių kasų noras pakeisti brangių tyrimų ir procedūrų apmokėjimą pakenks ir gydymo įstaigoms, ir gyventojams, sako sveikatos priežiūros įstaigų atstovai. ...
-
Gebėjimas pasakyti „ne“: kokios apčiuopiamos naudos gaunate?1
Ar žinojote, kad kuo stipresnę kaltę jaučiate atsisakydami kam nors padėti, nors tuo metu iš tiesų negalite ar nespėjate, tuo stipriau esate emociškai priklausomi nuo kitų žmonių? Profesionali supervizorė Nomeda Jerochova įvardij...
-
Kariuomenei seifus teikusi rusiška įmonė „Eurosafe LT“ pripažinta nepatikima2
Lietuvos kariuomenei ir kitoms valstybės institucijoms seifus teikusi bendrovė „Eurosafe LT“ pripažinta nepatikima, jos įranga turės būti keičiama, antradienį pranešė tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“. ...
-
Vilniaus geležinkelio stotyje įrengta VIP salė2
Keleivių vežimo geležinkeliais bendrovė „LTG Link“ Vilniaus geležinkelio stotyje įrengė vadinamąją VIP salę. Vienu metu ja galės naudotis apie 30 pirmos klasės keleivių, antradienį pranešė bendrovė. ...
-
VšĮ „Kauno teniso mokykla“ įgyvendina projektą1
VšĮ „Kauno teniso mokykla“ įgyvendina bendrai finansuojamą valstybės biudžeto lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, projektą &bdquo...
-
Oficialus „Apple“ salonas „Smart Master“ persikelia: dabar veiks dar patogesnėje Vilniaus vietoje
Išskirtinis įgaliotas „Apple“ servisas ir salonas „Smart Master“ persikelia į naują vietą, siekiant dar labiau pagerinti klientų patirtį. Išmaniųjų įrenginių priežiūros centras čia toliau teiks „Apple&ld...
-
„Citus“ ekspertai apie butą su terasa mieste: kaip sukurti asmeninę oazę ir padidinti būsto vertę
Vilniaus būsto rinkoje terasiniai butai yra retenybė, sudaranti vos apie 2 proc. visos butų pasiūlos. Šiuo metu iš bendros 4 850 butų pasiūlos sostinėje yra tik apie 100 terasinių butų. Vidutinė terasinio buto kvadratinio metro kaina si...
-
„Vikonda grupės“ įmonė UAB „Vikeda“ pirmieji iš Lietuvos gamins ir eksportuos ledus į Japoniją5
UAB „Vikeda“, gaminanti DADU prekės ženklo ledus, pasirašė strateginę sutartį su Japonijos pieno produktų gamybos įmone „Takanashi Group“. Šis susitarimas reiškia, kad „Vikeda“ tapo pirmąja...