Prekybos centrų darbo laikas per šventes: kai kurie nedirbs dvi dienas

Visiems skubant atlikti paskutinius darbus iki Kalėdų, bankininkai primena, kad metų pabaigoje beveik 8-ias paras neveiks bankiniai pavedimai. Daugiau šiemet ilsėtis nusprendė ir prekybininkai: didieji prekybos centrai 2 dienas nedirbs visai, maisto prekių parduotuvės dirbs trumpiau.

Lietuvos bankas praneša, kad mokėjimai tarp skirtingų bankų ir kredito unijų šventiniu laikotarpiu neveiks kone 8 paras. Mokėjimai sustos nuo penktadienio vakaro iki pat gruodžio 27 dienos, antradienio ryto – puspenktos paros, o po poros dienų pavedimai vėl nevyks – nuo gruodžio 29 dienos vakaro iki sausio 2-osios ryto, arba pusketvirtos paros.

Daugiau šiemet ilsėsis ir kai kurie prekybininkai: pavyzdžiui, Vokietijos kapitalo „Lidl“ šiemet nusprendė nedirbti 2 dienas, tačiau perimti Europoje vyraujančią praktiką, kai dauguma prekybininkų ilsisi ir sekmadieniais, kol kas nesvarstoma.

Tuo metu didžiausio Lietuvoje „Maximos“ prekybos tinklo parduotuvės Kūčių dieną dirbs 2 valandomis trumpiau nei ankstesniais metais – iki 17 val. Pirmąją Kalėdų dieną – nuo 10 iki 20 val. Pokyčių planuojama ir Naujųjų išvakarėse, kai apsipirkti bus galima iki 21 val., o sausio 1-ąją parduotuvės atsivers nuo vidurdienio.

Darbo laiką per šventes trumpins ir „Norfos“, „Rimi“ bei „Iki“ prekybos tinklai. Per Kalėdas poilsiaus daugelis didžiųjų pramogų ir prekybos centrų: pavyzdžiui, „Akropoliuose“ visos parduotuvės ir pramogų vietos Kūčių dieną dirbs trumpiau, pirmąją Kalėdų dieną duris atvers tik „Maximos“ ir „Eurovaistinės“ tinklai, antrąją Kalėdų dieną viskas veiks įprastu ritmu, tačiau Naujųjų išvakarėse darbo laikas vėl bus trumpinamas, o pirmąją metų dieną daugiausiai dirbs tik restoranai, kino teatrai ir įvairias pramogas siūlančios vietos, išskyrus drabužių ir batų parduotuves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Pas mus NĖRA valstybinės religijos - kas leido pažeidinėt netikinčiųjų teisėtus lūkesčius? (tai gal ir medikai, policininkai, gaisrininkai tomis dienomis nedirbs?)

Bravo

Bravo portretas
vien tik dėl to LIDLą ir laiysime savo pagrindine apsipirkimo vieta.

Linksmų švenčių

Linksmų švenčių portretas
Nedirbo sekmadieniais parduotuvės tarybiniais laikais ir niekas nemirė iš bado.Galėtų ir dabar nedirbti arba lai už prekystalių stoja patys centrų savininkai.Galėtų žmones būti vieningi ir nors per tokias šventes neiti į parduotuves,juk kažkaip kiekvienas joms ruošiamės ir turim atsargų.Nebūtų savininkams pelno ir kitą kartą visiems savo darbuotojams leistų pabūti su saviškiais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių