M. Dargužaitė – Šiaurės Europos verslo moterų dvidešimtuke

  • Teksto dydis:

„Barclays“ technologijų centro Lietuvoje (BTCL) vadovė Milda Dargužaitė įtraukta į įtakingiausių Šiaurės Europos verslo moterų sąrašą. Suomijoje leidžiamo tarptautinio žurnalo „Nordic Business Report“ komisija išrinko BTCL vadovę tarp 20-ies įtakingiausių regiono moterų ir pakvietė atvykti į spalio mėnesį Helsinkyje vyksiantį verslo forumą.

„Jaučiuosi pagerbta atsidūrusi tarp tiek pasiekusių verslininkių ir vadovių. Visuomet siekiu, kad mano atliekamas darbas būtų prasmingas – kiekvieną dieną, kiekvienoje veikloje. Todėl man pasisekė, kad Lietuvoje turiu galimybę dirbti su komanda, kuri visuomet siekia ne tik gero, bet ir prasmingo rezultato. „Barclays“ sudarome galimybes talentingiems žmonėms augti, mokytis, siekti tarptautinės karjeros, o vėliau tai grąžinti su kaupu vietos bendruomenėms“, - sako M. Dargužaitė.

Šiaurės Europos šalių verslo lyderių moterų sąrašą sudarė žurnalo „Nordic Business Report“ suformuota tarptautinė komisija, kurioje – daugiau nei 20-ies organizacijų atstovai. Į dvidešimtuką įtrauktos verslo sektoriuje dirbančios moterys iš 9 regiono valstybių: Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Rusijos.

Sudarant sąrašą buvo vertinami pretendenčių pasiekti asmeniniai rezultatai, jų įtaka verslui ir visuomenei, idėjų originalumas, praktiškumas bei pretendenčių vizionieriškumas.

Į dvidešimtuką įtrauktos Šiaurės Europos regiono šalių moterys, darančios įtaką verslo bendruomenei labai įvairiais būdais. Tai – verslininkės, sukūrusios nuosavas įmones, įvairių sričių bendrovių – nuo energetikos iki mados – vadovės, su verslu dirbančių vyriausybinių ir nevyriausybinių organizacijų vadovės, taip pat mokslininkės ir menininkės. Sąraše galima rasti Norvegijos inovacijų skatinimo agentūros „Innovation Norway“ vadovę Anita Traaseth, energetikos bendrovės „Fortum Latvia“ valdybos pirmininkę Ginta Cimdina, garsią Islandijos atlikėją ir verslininkę Bjork ir t.t. Visas sąrašas skelbiamas čia: http://www.nbreport.com/articles/the-top-20-women-in-business-in-northern-europe

Apdovanojimai vyks spalio 1-2 d. Suomijos sostinėje Helsinkyje, Šiaurės šalių verslo forumo (Nordic Business Forum) metu. M. Dargužaitė kartu su kitomis į TOP20 išrinktomis moterimis pakviestos dalyvauti specialiame susitikime su Benu Bernanke, buvusiu ilgamečiu JAV federalinio atsargų banko vadovu.

Forume taip pat pranešimus skaitys naujienų portalo „Huffington Post“ įkūrėja Arianna Huffington, buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas ir daugelis kitų.

Žurnalas „Nordic Business Report“ leidžiamas anglų kalba kartą per metus ir platinamas Šiaurės Europos regiono šalyse. Jo tiražas siekia beveik 100.000 kopijų. Leidinys savo apžvalgose kasmet vertina regiono verslo atstovus. Praėjusių metų apžvalga buvo skirta sėkmingiausiems regiono verslininkams iki 30-ies metų, tarp kurių pateko 5 lietuviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramūnas

Ramūnas portretas
Bet mūsų valdžiai (ir jos rinkėjams, tuo pačiu) per prasta.

Tai

Tai portretas
Tai ar ji verslininkė, ar samdyta darbuotoja?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių