A. Siaurusevičius: LRT biudžetas turėtų būti dar didesnis

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) vadovas teigia, kad kitų metų organizacijai numatytas finansavimas iš valstybės biudžeto yra didesnis nei dabartinis jos biudžetas, tačiau norint teikti kokybiškas paslaugas, jis turėtų būti dar didesnis.

„Tai yra šiek tiek daugiau, negu mes turėjome iki šiol - apie 78 mln. litų, tai tas sveikintina. (...) Bet tai nėra nieko įspūdingo Europos mastu. Reikėtų didesnio (finansavimo - BNS), norint kokybiškai įgyvendinti visus uždavinius“, - BNS sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Numatoma, kad LRT, kuri nuo kitų metų negaus pajamų iš reklamos, iš valstybės biudžeto gaus 29,965 mln. eurų (103,46 mln. litų) per metus.

A.Siaurusevičiaus teigimu, televizija yra labai imli investicijomis, kadangi nuolat reikia investuoti į senstančią techniką.

„Dalis (gautų lėšų - BNS) eis seniems įsiskolinimams padengti, bet nemaža dalis bus investicijos į techniką, aukštos raiškos technikos pirkimą“, - kalbėjo A.Siaurusevičius.

Pagal siūlomus asignavimus siūlomus kitų metų biudžeto projekte planuojamos LRT išlaidos sieks 24,3 mln. eurų (83,9 mln. litų), iš jų darbo užmokesčiui - 6,5 mln. eurų (22,6 mln. litų), o turtui įsigyti - dar 5,7 mln. eurų (19,6 mln. litų).

Seimas gegužės pradžioje nutarė, kad LRT nuo kitų metų bus finansuojama iš biudžeto - jo asignavimai kasmet sudarys 1,5 proc. praėjusių metų (šiuo atveju - 2012 metų) gyventojų pajamų mokesčio pajamų ir 1,3 proc. - akcizų.

LRT nuo 2015 metų neliks komercinės reklamos.

Kitų metų biudžeto projektą Vyriausybė svarstys penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mangirdas

Mangirdas portretas
Ju serialas Komisaras Reksas atsibodo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių