Lietuvos paštas Biržų savivaldybei pardavė centrinio pašto pastatą

  • Teksto dydis:

Lietuvos paštas ketvirtadienį pranešė Biržų rajono savivaldybei už 81,4 tūkst. eurų pardavęs buvusio centrinio pašto pastatą.

„Tai yra pavyzdys, kai pats miestas perima į savo rankas jam svarbius paveldosauginius pastatus, nestokoja vizijos, kas juose turėtų būti, ir turi aiškiai tam suplanuotas investicijas“, – Lietuvos pašto pranešime teigė įmonės generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Biržų rajono meras Vytas Jareckas pastatą žada pritaikyti visuomenei.

„Esu dėkingas Biržų rajono savivaldybės tarybos valdančiajai daugumai, kuri neabejojo priimdama sprendimą įsigyti istorinę Biržų miesto centro puošmeną – buvusį pašto pastatą. Neabejoju, kad mes pastatą atnaujinsime ir pritaikysime kultūrinėms reikmėms, juo naudosis visi biržiečiai ir į miestą atvykstantys svečiai“ – sakė V. Jareckas.

1903 metais iškilęs raudonų plytų pastatas – Jansonų rūmai – įtrauktas į Lietuvos kultūros vertybių registrą.

Pastate 1908-1914 metais veikė Biržų keturklasė mokykla, 1917-1931 metais – Biržų gimnazija, o nuo 1931-ųjų vasario čia įkurta pašto, telegrafo, telefono įstaiga.

Kaip anksčiau BNS yra teigusi Biržų rajono savivaldybės vicemerė Astra Korsakienė, buvusio centrinio pašto pastate puoselėjama vizija įkurti Jono Meko menų centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
UŽ dyką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių