Laikinuoju „Lifosos“ administratoriumi pradeda dirbti „Valnetas“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį darbą pradėjo nauja sankcionuotos Kėdainių fosforo trąšų gamyklos „Lifosa“ laikinąja administratorė – atranką laimėjusi bendrovė „Valnetas“.

Gintaro Adomonio vadovaujamas „Valnetas“ dirba kartu su partneriais – advokatų profesine bendrija „Noor legal“ ir finansinių technologijų įmone „Banking lab“.

G. Adomonis sakė trečiadienį susitikęs tiek su buvusio administratoriaus komanda, tiek su įmonės vadovybe.

„Šiuo metu esame informacijos rinkimo ir analizės etape, todėl kol kas susilaikysiu nuo išvadų ar komentarų. Informacijos iš tiesų daug, tačiau mes savo komandoje turime „Banking Lab“ specialistus, turinčius vieną galingiausių rinkoje finansinių duomenų analizės platformų. Esu tikras, kad komandos patirtis ir turimi įrankiai padės išvengti klaidų bei užtikrinti, kad būtų griežtai laikomasi sankcijų režimo“, – komentare BNS sakė G. Adomonis.

Finansų ministerija naują administratorę paskyrė vieneriems metams.

„Valnetas“ praeityje administravo žlugusių „Snoro“ ir Ūkio bankų bankrotą.

Ankstesnė ministerijos laikinojo administravimo sutartis su „Finance Guru“, kuri dirbo kartu su partneriais „Zeta Law“, „Ernst & Young Baltic“, „EY Law“, „Grant Thornton Baltic“ bei „Domus Sola“, galiojo iki gegužės 23 dienos.

Finansų ministerijai nusprendus pratęsti „Lifosos“ administravimą, į šią poziciją. BNS žiniomis, Valdymo koordinavimo centras buvo atrinkęs tris pretendentus: „Valnetą“, įmones „Inspira Group“ bei „MLEZ investicija“ kartu su teisininkais bei kitais partneriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių