- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Restorano įkūrėjas V. Samavičius: Kaune mūsų svečiai vertina kokybę, atvirumą ir aiškumą.
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
-
Kauno gastronomijos pasididžiavimas „Momo Grill“ atskleidė sėkmės paslaptį
Restoranų verslas Lietuvoje yra itin dinamiškas. Kiek kartų esate pastebėję, kad čia buvo, o čia – jau nėra? Todėl šešeri restorano „Momo Grill“ veiklos metai Kaune – tai svečių pripažinimas ir labai kruopštaus darbo rezultatas. Restorano įkūrėjas ir garsus virtuvės šefas Vytautas Samavičius sako, kad svečių patirtis susideda iš daugybės detalių ir kiekviena iš jų yra svarbi.
Lankantis restorane Karaliaus Mindaugo prospekte galima įsitikinti, kad aukščiausia kokybė pasiekiama tada, kai visa profesionalų komanda dirba darniai lyg orkestras. Tokiai komandai kiekvienas naujas patiekalas yra kaip muzikos kūrinys, kuriuo mėgaujasi tiek atlikėjai, tiek klausytojai – restorano svečiai. Tuo pat metu šalia – atpažįstama grilio patiekalų skonių klasika.
„Kai išlaikai tą pačią koncepciją, bet nuolat kuri ir įgyvendini suderintas naujas idėjas, laikas bėga greitai. Kaune mūsų svečiai vertina kokybę, atvirumą ir aiškumą – patinka matyti, iš ko sudarytas patiekalas. Jokių paslapčių lėkštėje. Jeigu bus blogai – tiesiai pasakys. Jeigu gerai – tiesiog sugrįš“, – dalijosi V. Samavičius.
„Momo Grill“ nuotr.
Virtuvės darbas – atvirai ir iš arti
Šefas pastebi, kad aplink „Momo Grill“ susibūrė gero maisto mėgėjų ratas. Nuolatiniai svečiai ateina jeigu ne dienos pietų, tai vakarienės, kuriai visada pateikiama specialių pasiūlymų, pavyzdžiui, brandintos jautienos steikas. Išsirinkti prie patiekalo derantį gėrimą visada padės padavėjos.
Nors padavėjų vaidmuo restorane labai svarbus, tačiau „Momo Grill“ restorane ilgus metus dirbančios padavėjos Gabrielė, Ramunė ir Laura yra atsipalaidavusios, paslaugios ir dėmesingos. Norinčius pamatyti, kaip grilyje kepa mėsa ir kitos gėrybės, padavėjos padrąsina prieiti prie atviros virtuvės. Per patį piką šefas ir jo komanda čia sukasi itin sparčiai, kad svečiams netektų patiekalų laukti ilgai, o visas stalas maistą gautų vienu metu.
„Momo Grill“ nuotr.
Kaune gimė ir augo V. Samavičiaus tėtis, tad Vytauto vasaros bėgo Šančiuose. Mieste ir dabar daug jo draugų ir giminių. Planuodamas restoranų plėtrą, pašnekovas nedvejojo, kurį miestą pasirinkti. Savo požiūrį, patirtį ir receptus iš Klaipėdos atsinešė į vis gražėjantį Kauną.
Mažos šventės tradicija
Miesto restoranų kultūra pajuto meistro atėjimą. „Man diena tampa šventė, kai dirbdamas restorane Kaune pamatau garbaus amžiaus kauniečius – buvusius aukštus gamyklų ar kitų įstaigų vadovus. Jie vilki kostiumais, visada pasitempę, gerai nusiteikę ir maloniai bendrauja. Pasišnekėjęs su jais, suprantu, kad „Momo Grill“ šiems svečiams yra savaitės tradicija, nostalgiškas malonumas palyginti dabar ir tada, kai mieste gyvavo kiti restoranai su savita aplinka, kultūra, susitikimais“, – pasakojo šefas, tikintis, kad savo kūryba Kaune „pataikė į natą“ ir atnešė vertingų naujovių.
„Momo Grill“ nuotr.
Pasak V. Samavičiaus, Kaunas ir kauniečiai niekada nebus drungni – jie arba myli, arba nekenčia. Arba priima, arba ne. „Aš surizikavau. Ir mane pamilo“, – sakė virtuvės šefas, turintis aiškią restorano viziją ir kokybės kartelę.
Seka tendencijas ir nuolat tobulėja
Šiais laikais žmonės daug keliauja ir kolekcionuoja įspūdžius, patirtis. Internetas gyvenimą daro paprastesnį, nes padeda greitai užpildyti žinių spragas, atrasti patarimų. V. Samavičius jaučia, kad gastronomijos srityje svečiai taip pat mokosi ir tobulėja. Todėl ir restoranas, pasak jo, turi nuolat judėti į priekį, būti unikalus ir įdomus, nuolat praturtinti žmogaus patirtį, bet kartu išlikti savas, artimas, atpažįstamas.
„Momo Grill“ nuotr.
Pats pašnekovas socialiniuose tinkluose seka žinomus virtuvės meistrus ir restoranus, domisi, kas vyksta gastronomijos pasaulyje.
Tačiau kad Lietuvos restoranai patrauks „Michelin Guide“ dėmesį ir sulauks pripažinimo, V. Samavičius prisipažino niekada netikėjęs. Iki tol jis manė, kad Lietuva – tiesiog per maža rinka šiam gastronomijos milžinui.
„Momo Grill“ nuotr.
Geriausių pasaulio šefų pamokos
Ir pats V. Samavičius kažkada sutiko būti labai mažas, kad daug išmoktų per kursus Lione pas kulinarijos popiežiumi pramintą legendinį prancūzą Paulą Bocuse ar per stažuotę ne kartą geriausiu pasaulyje pripažintame „Noma“ restorane Kopenhagoje.
Per kiekvieną stažuotę lietuvis naudojosi proga matyti, kaip puoduose ir keptuvėse kuriami šedevrai, tačiau taip pat atidžiai stebėjo ir mokėsi, kaip profesionalai organizuoja darbą, išlaiko aukštus standartus, kaip virtuvės šefai bendrauja ir valdo komandas, renkasi tiekėjus ir t. t.
Darbas užsienyje V. Samavičiui suteikė galimybių įvertinti save pagal aukščiausius pasaulinius standartus. Todėl dar 2008-aisiais jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos šefu, taip pat yra tapęs ne vieno tarptautinio konkurso prizininku.
„Momo Grill“ nuotr.
Vietoj vakuumo – kulinarinių pasirinkimų laisvė
Dabar visą kūrėjo talento jėgą gali jausti ir ja mėgautis „Momo Grill“ svečiai. „Svarstydamas įkurti restoraną Kaune, pastebėjau, kaip prieš aštuonerius metus kulinarinėje erdvėje čia buvo susidaręs didelis vakuumas. Iš vienos pusės tai atrodė kiek nesąžininga miestiečių atžvilgiu, iš kitos pusės – puiki galimybė naujam startui, į kurį mus atvedė ištikimi svečiai kauniečiai, parodę patalpas, kurios restoranui labai tiko. Kauno kulinarinio gyvenimo dalimi esame jau šešerius metus ir labai džiaugiamės, kad miestas atsigauna, veržliai auga. Kartu kyla žmonių gyvenimo kokybė“, – kalbėjo V. Samavičius.
Receptas: restoranas, pasak V. Samavičiaus, turi nuolat judėti į priekį, būti unikalus ir įdomus, nuolat praturtinti žmogaus patirtį, bet kartu išlikti savas, artimas, atpažįstamas. „Momo Grill“ nuotr.
Restorano įkūrėjas ir šefas pastebi, kad šiandien gastronominių pasirinkimų laisvė ir įvairovė Kaune yra nepalyginamai didesnė negu prieš 6–8 metus. Nors būta nemažai restoranų ar barų, kurie per pastarųjų 5–6 metų laikotarpį ir atsidarė, ir užsidarė, „Momo Grill“ veikia iki šiol.
Per šešerius metus grilio baras-restoranas tapo patikrinta ir patikima vieta norintiems pavaišinti vakariene iš užsienio atvykusius verslo partnerius. Taip pat – pasidaryti šventę šeimai ir šeštadienį pasilepinti pietumis.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
L. Savickas: „Teltonikos“ atveju politikai nevykdė elementarios politinės vadybos5
Kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministro postą Lukas Savickas mano, kad „Teltonikos“ skandalas kilo dėl politinių vadovų nesugebėjimo užtikrinti politinės vadybos. Jo teigimu, jei „Teltonikos“ projektui būtų paskirtas ko...
-
„Foxpay“ vadovas S. Galatiltis: Lietuvos banko sprendimas nebuvo netikėtas
Teisėsaugos akiratyje atsidūrusios ir licencijos netekusios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ vadovas Saulius Galatiltis sako, jog Lietuvos banko (LB) sprendimas atimti įmonės licenciją nebuvo netikėtas. ...
-
Lietuvos bankas panaikino „Foxpay“ licenciją2
Lietuvos bankas (LB) už šiurkščius ir nuolatinius pažeidimus panaikino teisėsaugos akiratyje atsidūrusios Ievos Trinkūnaitės valdomos finansinių technologijų bendrovės „Foxpay“ licenciją, penktadienį paskelbė bankas. ...
-
Savivaldybė leido atnaujinti dalį gatvių šalia būsimo Vingio „Akropolio“
Šalia planuojamo naujo prekybos ir pramogų centro „Akropolis Vingis“ Vilniuje bus atnaujintos ir įrengtos naujos gatvės. ...
-
Šiandienio medicinos darbuotojo portretas: išskyrė 5 įgūdžius, reikalingus sveikatos priežiūros spec
Darbuotojams, norintiems sėkmingai įsitvirtinti darbo rinkoje, neretai tik profesinių žinių jau nepakanka. Tai rodo ir pernai Pasaulio ekonomikos forumo išskirti dešimt darbuotojams reikalingiausių įgūdžių, tarp kurių reikšming...
-
Į Sosnovecą vilioja ir architektūra, ir sportas
Dažnai Lenkija siejama daugiausia su vieta, kur vykstama apsipirkti. Tačiau šioje šalyje yra labai daug vietų, kurias verta aplankyti dėl visiškai kitų priežasčių. Vienas tokių paslėptų perlų yra Sosnovecas (Sosnowiec) – ...
-
Prestižinės UNESCO premijos „Moterims moksle“ laureatė: mokslas tuo ir žavus – jis pilnas netikėtumų4
Lapkričio 12 d. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos (LMA) Didžiojoje konferencijų salėje įteikti diplomai UNESCO Baltijos šalių stipendijų konkurso „Moterims moksle“ laureatėms. ...
-
Verslo mentorystė: kaip noro tobulėti ir patirties sąjunga padeda verslams augti?1
Plėtojant verslą neišvengiamai kyla daugybė iššūkių. Juos įveikti gerokai lengviau turint patirtimi ir patarimais pasidalinti galinčius mentorius. Tai viena iš jau dešimtmetį gyvuojančios ir daugiau nei 150 mentori...
-
„Ignitis renewables“ pristatė jūrinio vėjo parko galimybes Lietuvos laivų savininkams2
Tarptautinės žaliosios energetikos bendrovės „Ignitis renewables“ vystomas jūrinio vėjo elektrinių parko projektas „Curonian Nord“ aplink save buria plačią verslų ekosistemą. Per Klaipėdoje surengtą susitikimą su laivų sav...
-
„LTG Link“ atskleidė, kada atnaujins traukinių maršrutą tarp Vilniaus ir Daugpilio1
Baigus geležinkelio remonto darbus Latvijoje kitą pavasarį gali būti atnaujintas keleivinių traukinių maršrutas tarp Vilniaus ir Daugpilio, skelbia keleivių vežimo geležinkeliais bendrovė „LTG Link“. ...