Alytuje atidaroma 9,2 mln. eurų vertės stiklo paketų gamykla

Penktadienį Alytuje atidaromos vienos didžiausių specializuotų stiklo paketų gamintojos Lietuvoje, bendrovės „Glass LT“ naujos gamybinės patalpos.

Į 9 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpas investuota 4 mln. eurų. Iš viso norėdama išlaikyti esamą gamybos lygį bei jį didinti, bendrovė įgyvendino 9,2 mln. eurų vertės investicinį projektą.

Apie 5 mln. eurų buvo investuota į gamybinę įrangą, informacines bei gamybos ir verslo valdymo sistemas. Projekto įgyvendinimui skirta 2,1 mln. eurų ES struktūrinių fondų parama.

Planuojama, kad po modernizavimo darbo našumas išaugs ketvirtadaliu, o įmonės stiklo apdirbimo galimybės - apie 50 proc. Įgyvendinus projektą sukurtos 32 papildomos darbo vietos, bendras darbuotojų skaičius išaugo iki 133.

Naujas „Glass LT“ pastatas yra tik dalis bendrovės įgyvendinamo projekto. Naujoje gamykloje veikia dvi turimos ir viena nauja stiklo paketų gamybos linijos. Visas tris linijas sujungė naujos kartos rūšiavimo įrenginys, kuris leis smarkiai sumažinti rankų darbą, pagerinti kokybę ir pagreitinti gamybos procesus. Įdiegtas automatinis sandėlis paspartins gamybą bei padės sumažinti atliekų kiekį.

Bendrovės gaminama produkcija įvairuoja nuo vienos kameros skaidraus stiklo paketų iki didelių matmenų vitrinų ir sudėtingų struktūrų gaminių.

„Glass LT“ apie 25 proc. produkcijos eksportuoja tiesiogiai ir apie 40 proc. netiesiogiai, per Lietuvos langų ir fasadų gamintojus. Daugiausia įmonė stiklo paketų išveža į Skandinavijos šalis, Latviją, Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių