Žemės ūkio ministras K. Navickas tapo Seimo nariu

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas antradienį po priesaikos parlamente įgijo Seimo nario įgaliojimus.

K. Navickas parlamentaru tapo atsilaisvinus vietai Seime, kai mandato atsisakė su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąrašu išrinktas Mykolas Majauskas. K. Navickas buvo pirmas po brūkšnio rinkiminiame sąraše.

Pernai gruodį iš konservatorių partijos pašalintas M. Majauskas kovo 30 dieną po jam nesėkmingų Vilniaus mero rinkimų pranešė atsisakantis parlamentaro mandato, nes nutarė grįžti dirbti į privatų sektorių.

M. Majauskas iš TS-LKD buvo pašalintas, nes nevykdė partijos prezidiumo įpareigojimo ir su Vyriausybe nesuderino siūlymų dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų.

Opozicija K. Navickui yra surengusi interpeliacijos procedūrą dėl padėties žemės ūkio sektoriuje. Ministras šią savaitę ketina pateikti atsakymus į parlamentarų klausimus.

Ministrui interpeliacija surengta ne pirmą kartą. 2022 metų birželį per balsavimą dėl nepasitikėjimo jis išsaugojo pareigas ir šis balsavimas įžiebė konfliktą tarp valdančiųjų ir opozicijos, kuri keletą savaičių boikotavo Seimo posėdžius ir posėdžiavo atskirai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
O buti seimo nariu kompetencijos nereikia?

Anonimas

Anonimas portretas
a jau nuverte nuo sosto ? turetu eidamas atsigresti !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių