Vyriausybė pritarė pluoštinių kanapių produktų įteisinimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė Seime svarstomoms įstatymų pataisoms, kuriomis produktų gamybai būtų leista naudoti visą pluoštinės kanapės augalą, atsisakant dabartinio apribojimo jį auginti tik pluoštui, sėkloms ir sodininkystei.

Pluoštinių kanapių įstatymo pataisas Seime yra užregistravę „valstietė“ Virginija Vingrienė ir „socialdarbietis“ Petras Čimbaras, bei konservatoriai Mykolas Majauskas ir Kazys Starkevičius.

Šiuo metu Lietuvoje galima laisvai nusipirkti įvairių maisto produktų, turinčių kanapių sėklų ar kanapių sėklų aliejaus – duonos, miltų, alaus. Tačiau, pavyzdžiui, kanapių aliejus, nors ir pagamintas iš Lietuvoje teisėtai auginamų pluoštinių kanapių, yra draudžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYRIAUSYBE --PRITARE VISU RUSIU NARKOTIKU LEGALIZAVIMUJ

VYRIAUSYBE --PRITARE  VISU  RUSIU  NARKOTIKU   LEGALIZAVIMUJ portretas
SU BTUOM IR SVEIKINAM LITCHUJANIJOS ABORIGENU VYRIAUSYBES ABLAUCHUS,narko baronu -ir narkomanu svajones ISSIPILDE ......manau reiketu prie kiekvienos mokyklos steigt po ,,,SNORO,, tipo kioskely kur pertrauku metu moksleiviai galetu nusipirkt kanapine suktine ir uztraukt palaiminga dumely ....nereiketu vaikuciams lakstyt iki artimiausio taboro uzsipirkt doze....

Ech

Ech portretas
kaip gerai bus tarp tu pluoštiniu auginti tokią kanapę kokios reik.:D:DNieks neras.. Sveikinu liberalus ir jų pasidauginusią laisvės partija pasiekus savo svajonės išsipildymą - ką tik legalizavus tiek metų stumiamą įstatymą
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių