Vyriausybė nutarė nedarbo pašalpų mokėjimą perleisti „Sodrai“

„Sodra“ nuo kitų metų pradžios perims nedarbo pašalpų mokėjimą iš Lietuvos darbo biržos teritorinių skyrių, trečiadienį nutarė Vyriausybė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas pranešė, kad su kitomis ministerijomis pavyko per savaitę suderinti nutarimo nuostatas, o ginčytini klausimai bus svarstomi vėliau, kartu su kitų metų biudžeto projektu.

Nelogiškumų redakciniuose pataisymuose anksčiau įžvelgė finansų ministrė Ingrida Šimonytė, todėl sprendimo priėmimas buvo atidėtas. Liepos viduryje Vyriausybė iš esmės jau pritarė dėl nedarbo išmokų mokėjimo perdavimo „Sodrai“, tačiau galutinis sprendimas tuomet nebuvo priimtas, nes Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai pasipriešino siūlymui susimokėti „Sodrai“ už privalomojo sveikatos draudimo įmokų administravimą.

Nedarbingumo pašalpų mokėjimo tvarkos pakeitimas projektas laikomas vienu svarbesnių šių metų valdžios darbų.Tikimasi, kad pakeitus tvarką, būtų sumažintos Lietuvos darbo biržos sąnaudos, o sutaupytos lėšos galėtų būti skiriamos kitoms su užimtumu susijusioms funkcijoms.

Šiuo metu teritorinės darbo biržos lėšas nedarbo išmokoms ir informaciją gauna iš „Sodros“. Tikimasi, kad pakeitus tvarką, sumažės „Sodros“ informacijų technologijų krūvis, klientų aptarnavimas taps paprastesnis.Užimtumo rėmimo fonde nedarbo išmokoms šiemet numatyta 276,7 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
reikia darbo biržą panaikinti o darbo pasiūlą skelbti per seniunijas . belieka klausimas kaip sodra kontaktuoja su mokesčių inspekcija , socialiniu ? tuomet aiškiau būtu kas turėtu skirstyti pašalpas .

x

x portretas
yra laikini bedarbiai, bet yra nuolatinių pašalpinių krūvos. Jie dirba juodai ir niekada nesilegalizuos, nes darželis veltui, mokykloj maistas veltui, šildymas ir ....... Turėtų mokesčių inspekcija kontroliuoti tokius nuolatinius, kurių vaikai darželyje nuo ... iki ... , nes tėvai skuba į darbus

senelis

senelis portretas
koks skirtumas, ar dešinę ar kairę ranka mokės, bet pinigus trauks iš tos pačios kišenės, tik žymiai didesnėmis sumomis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių