Vyriausybė netaikys PVM aukojamoms prekėms, atsisakyta skolų išieškojimo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė nusprendė karantino metu netaikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) aukojamoms prekėms ir importo muitų prekėms, skirtoms suvaldyti koronaviruso krizę, pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak jo, taip pat atsisakyta skolų valstybei išieškojimo karantino metu.

„Priimti sprendimai dėl PVM netaikymo aukojamoms prekėms dėl ekstremalios padėties paskelbimo. Taip pat sustabdyti importo muitų taikymas esant ekstremaliai padėčiai ir atsisakyta skolų valstybei išieškojimo, kol gyvename karantino sąlygomis“, – spaudos konferencijoje sakė premjeras.

Įprastai PVM taikomas paramos gavėjui, kai jos apmokestinamoji vertė viršija 75 eurus per mėnesį ir 145 eurus per paramos gavėjo mokestinį laikotarpį. Tačiau karantino metu šie dydžiai nebus taikomi.

Pasak Finansų ministerijos, tai teigiamai paveiks verslo sąlygas ir paskatins savanoriškai prisidėti prie padėties suvaldymo.

Be to, laikinai, kol bus priimtas Europos Komisijos sprendimas, valstybės institucijos, paramos gavėjai ir gelbėjimo organizacijos nemokės importo muitų už prekes, skirtas nukentėjusiems asmenims ar gelbėjimo organizacijoms.

Vyriausybė taip pat nusprendė laikinai stabdyti išieškojimą iš valstybės skolininkų darbo užmokesčio bylose, išskyrus administracines ir baudžiamąsias baudas.

Valstybinė mokesčių inspekcija dėl to turi per tris darbo dienas kreiptis į antstolius.

Anot Teisingumo ministerijos, dėl koronaviruso ribojimų dalis žmonių neturi galimybės dirbti įprastą darbą, dėl to jų atlyginimas sumažės.

Šiuo metu daugiau kaip 150 tūkst. žmonių turi įsiskolinimų valstybei, o dėl išieškojimo jų pajamos dar labiau sumažės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių